TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Atacs a les xarxes contra dones, gais i immigrants

L’home condemnat per discriminació denigrava les víctimes a YouTube i a dos comptes de Twitter

Atacs a les xarxes contra dones, gais i immigrants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’home que ha estat condemnat a dotze mesos de presó –un dels quals ferm, que ja està complint a la Comella– i a cinc anys d’expulsió del Principat pel delicte de discriminació a les dones, els homosexuals i els immigrants comptava amb tres canals a internet per denigrar els diferents col·lectius. Segons es desprèn de l’ordenança penal dictada per la batlle Maria Àngels Moreno, que ahir va ser publicada al BOPA, l’home va crear un canal de YouTube el 2017 i dos comptes de Twitter el 2018 en què publicava missatges que “denigren públicament diversos col·lectius de persones”. Segons s’assenyala a l’ordenança penal, els missatges “excedeixen els límits de la llibertat d’expressió, perquè contenen idees que són discriminatòries i que inciten a l’odi, cosa que és incompatible amb els principis democràtics i de respecte a la dignitat de les persones reconeguts a la constitució del Principat d’Andorra”.

Acceptada per l’home, un resident espanyol de 53 anys i que el 2014 va crear l’Associació d’Homes Maltractats d’Andorra, el condemnat justifica la seva conducta en el fet que es troba ressentit amb les autoritats perquè se li va treure fa temps la custòdia compartida sobre el seu fill de 14 anys, que viu amb la seva mare i al qual no veu des de fa dos anys. El condemnat considera que aquesta resolució judicial deriva d’un complot d’un nombre indeterminat de dones que creu que s’uneixen contra la seva persona per alguna classe de solidaritat femenina. Tot i això, la batlle indica que l’home “no sembla tenir en compte el fet que el seu fill és prou gran per veure’l si ho desitja, o que d’altres professionals homes hagin avaluat negativament el seu comportament”.

Víctima de la Manada

Moreno, entre els missatges publicats en nom de l’Associació d’Homes Maltractats d’Andorra des de l’agost del 2017 fins que va ser detingut, destaca els atacs contra la noia que va ser víctima d’una violació en grup per La Manada als Santfermins del 2016. Recorda que va publicar el nom, la fotografia i multitud de comentaris vexatoris contra aquesta persona. I n’assenyala un: “:a víctima de La Manada és una tia guarra que l’únic que ha fet és fotre-li la vida a cinc nois innocents”.

La batlle identifica els grups objecte d’escarni i difamació als canals del condemnat. Les dones en general i, en particular, aquelles que siguin conegudes pels mitjans de comunicació com a dones maltractades o víctimes de violència sexual. També a les dones que siguin activistes del feminisme, a les quals denigra de forma contínua, i titlla de “feminazis” i totes les que tinguin qualsevol mena de posició d’autoritat, especialment les que tenen com a part de les seves funcions el tractament de violència de gènere o la protecció dels menors. El text indica que en els seus comentaris l’home fa apologia de la violència i recorda que el condemnat també ataca els immigrants (magrebins o refugiats a Europa per la guerra de Síria) i el col·lectiu de gais i lesbianes.

tracking