x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ascens de categoria

Piqué torna l'Andorra a Segona B

La federació espanyola de futbol va fer oficial ahir que la plaça que va deixar vacant el Reus s’assignava a l’entitat tricolor
L'FC Andorra de Piqué ascendeix a Segona B

L'FC Andorra de Piqué ascendeix a Segona B

L'FC Andorra de Piqué ascendeix a Segona B als despatxos

Jugadors de l'FC Andorra s'entrenaven en la històrica jornada d'ahir, quan es va retornar als despatxos a Segona B vint anys després.

Piqué accelera el somni de l'FC Andorra i el porta a Segona B

Jugadors de l'FC Andorra s'entrenaven en la històrica jornada d'ahir, quan es va retornar als despatxos a Segona B vint anys després.

Fernando Galindo
Imatge de l'entrenament d'ahir a Encamp, el primer de la pretemporada.

Piqué accelera el somni de l'FC Andorra i el porta a Segona B

Imatge de l'entrenament d'ahir a Encamp, el primer de la pretemporada.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/07/2019 a les 12:51
El Futbol Club Andorra ja és oficialment equip de Segona divisió B. La federació espanyola de futbol va fer oficial ahir que la plaça que havia deixat vacant el Reus queia a mans del projecte que lidera Gerard Piqué. Així, el futbol del Principat torna a la categoria de bronze del futbol espanyol, després de descendir-ne el curs 1997-1998.
La decisió va arribar el mateix dia que l’equip tornava als entrenaments i el director esportiu, Jaume Nogués, va reconèixer que “vam veure que era una oportunitat per al club, el consell d'administració i els propietaris ho van veure factible i es va tirar endavant, va ser una decisió que es va pendre ràpid, es va veure que era bona i es va tirar endavant”.


La notícia portarà canvis

Si ja es podia preveure que l’FC Andorra fes alguna incorporació més, ara és completament segur que, si l’equip vol mantenir la categoria i no patir un any dur després d’ascendir als despatxos, s’haurà de reforçar. Als quatre fitxatges que es van estrenar ahir, se n’hi afegiran. Així ho expressava el mateix Nogués: “S'està treballant des d'abans de l'estiu i seguim. Ens preocupa però anem fent. Hi haurà incorporacions, però segurament n'hi hauria d’haver hagut igual. Es treballa a poc a poc per tirar-ho endavant”. Tot i acceptar que caldran reforços, Nogués va deixar clar que la nòmina de jugadors actual s’ha de valorar: “Al mercat hi ha molts jugadors i hem de cuidar el valor que tenim aquí. Ells són els que ens van ajudar a pujar i s'han de respectar."
Pel que fa als objectius esportius del club, són difícils de definir ara per ara, però és complicat pensar en quelcom que no sigui la permanència a la Segona divisió B. "L'objectiu del club és estabilitzar-nos allà on som. Som ambiciosos però marcar un objectiu ara és difícil.”


El 25 d’agost arrenca la Lliga

El calendari ha emparellat l’FC Andorra amb l’Espanyol B, en la primera jornada de competició. L’equip visitarà un dels grans del grup tercer, on també es trobarà amb filials de grans equips, com el Barça B o el Vila-real B. Abans, però, s’enfrontarà al Terrassa en partit de Copa Catalunya, el dimarts 6 d’agost i dimecres dia 7, jugarà el primer amistós.
L’equip seguirà jugant a Prada de Moles, tal com subratllava, també ahir, Jaume Nogués: “Estem contents a Encamp, ens estan tractant molt bé, hem d'adaptar-nos a les exigències que ens marquin però no hi ha més que això, aquí estem molt a gust i seguirem aquí." L’FC Andorra té poc menys d’un mes per posar-se a punt per al futbol professional.

 
L'HOSPITALET ANUNCIA QUE RECORRERÀ LA DECISIÓ "QUE VA CONTRA L'ESPERIT ESPORTIU"
Un dels damnificats per la decisió d’ahir de la federació espanyola de futbol és el CE l’Hospitalet. El seu president ja fa dies que va demanar que ningú presentés l’aval per tal que només es tinguessin en compte criteris esportius, i ahir el club va comunicar que recorrerà. “Interposarem recurs davant del Consejo Superior de Deportes i denunciarem aquesta situació, que va en contra de l’esperit esportiu”, deia el comunicat que ahir mateix va emetre el club català.
Santi Ballesté, el seu president, ja s’havia fet seves aquestes paraules fa dies, quan va sentenciar que “són els primers a promoure valors com l’esforç, el treball i la constància i després el que fan és tapar-los amb diners”.

Ballesté considera que “el que seria més just és que la plaça es donés per mèrits esportius i no fos una subhasta”. En aquest sentit, no tenia cap dubte que la federació havia provocat aquesta situació: “Diuen que no és una subhasta, però és evident que ho és”, concloïa el dirigent.
Etiquetes
  • #19 Raul
    (30/07/19 23:29)

    S'aprofita d'una esquletxa administrativa. Es antietic i antimoral. Un any de feina per poder ascendir amb tot el que comporta, es substitueix per un xec de 450 mil euros. Que be. Quina imatge pels nens. No correu!!!! Que ve el pique i a cop de talonari us fara guanyar. Sobre la resta no opino pero aixo es vergonyos. Ara que el facin cap de govern que diuen que te fil directe sense pasar per tramits i agafar numero.....

    Respondre
  • #18 Enveja
    (30/07/19 20:57)

  • #17 XXNB
    (30/07/19 19:54)

    Quina vergonya...... TOTS els jugadors de segona B i molts de segona A ja deuen fer cua per ser fitxats pel club del Piqué. I es que passar de pagar un 40% de IRPF a no pagar practicament res te lo seu.
    Lliga adulterada doncs, com passa amb l ACB. Que es fotin la seva lliga els andorrans i ens deixin tranquils.

    Respondre
  • #16 Enveja
    (30/07/19 16:15)

    Victor va dir..
    El teu comentari i els dos de dalt debeu ser catalans i vos fot que el Pique ens hagi vingut a veure a nosaltres.
    Estevet #15 a tot el.mon es va amb el diners primer.

    Respondre
  • #15 estevet
    (30/07/19 14:43)

    Aquesta saga reflecteix perfectament el què és Andorra, un país embogit pels diners i l'afany de lucre, i on l'ètica només es troba als diccionaris.
    I si a més es pot sortir a la foto amb un jet-setter... xauxa!

    Respondre
  • #14 Prostitució esportiva
    (30/07/19 13:54)

    Que sigui no vol dir que sigui ètic,aquest ascens administratiu es una vergonya majúscula que converteix el esport en un bazar d'oportunitats.

    Respondre
  • #13 Victor
    (30/07/19 13:35)

    Ojala baixin!!!!

    Respondre
  • #12 Dani
    (30/07/19 13:32)

    Anims estém amb el FC Andorra, a qui no li agradi que no vagi al Camp! Quan mes a dalt millor!!!!!

    Respondre
  • #11 Ricardo
    (30/07/19 12:10)

    Joan va dir..
    Temps al temps serà bona. Ara potser no i serem els peseteros pero la gent oblidara.

    Respondre
  • #10 Buzz Lightyear
    (30/07/19 11:26)

    Fins a l'infinit i més enllà .... un milionari capriciós ens catapulta sense nungún esforç i abnegació cap a la fama .... que sort que tenim .... poderós cavaller Don Diners ....

    Respondre
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts