reportatge

Bella, madura... i andorrana

El Principat tindrà representació per primer cop al Mrs. Europe, el certamen europeu de bellesa per a dones majors de 25 anys que se celebrarà del 3 al 7 d’octubre a Gran Canària. Segons la persona que la va descobrir, la nostra representant “va causar sensació”.

Bella, madura... i andorrana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per combatre l’estereotip de noies que es presenten als tradicionals concursos de bellesa i que es juguen el tipus desfilant per una passarel·la amb biquinis i uns talons impossibles, es va crear el certamen Mrs. Europe, en el qual només poden participar noies d’entre 25 i 50 anys i que han de complir un curiós segon requisit: no ser soltera. “A poc a poc va canviant la idea que les persones tenen sobre la bellesa i ja no es contempla només la imatge d’una noia molt jove sinó que la bellesa no té edat i hi ha noies guapíssimes de quaranta, de trenta o de cinquanta”, afirma la directora del certamen per Andorra i Portugal, Rosa María Iglesias, que explica que el motiu pel qual no hi ha solteres és perquè a certa edat i si s’és mare, per exemple, és més difícil cuidar-se fins al punt de poder competir amb noies joves que viuen i treballen de la moda.

La Rosa María és, a més, l’encarregada que en l’edició d’enguany, que se celebrarà del 3 al 7 d’octubre a Gran Canària, hi participi per primera vegada una model andorrana. És la Georgina Felix, de 38 anys i que segons la persona que la va descobrir té moltes opcions de fer un gran paper. “Vaig contactar amb ella a través de les xarxes socials perquè em va encantar. M’agraden molt les noies madures i que tenen el cap al seu lloc. És una dona molt atractiva i em va agradar, especialment, el fet que tingués els cabells curts, ja que estem acostumats que les models els portin llargs. Em va transmetre una gran confiança i crec que pot fer coses molt importants perquè ja està causant sensació”, comenta.

Mrs. Europe és un certament internacional que enguany celebra l’onzena edició. Tradicionalment l’han guanyat belleses nòrdiques “perquè hi estan més acostumades i es prenen aquestes coses més seriosament”, diu Iglesias, però l’any passat el va guanyar una espanyola de 48 anys i mare de cinc fills. Per tot plegat, és “un concurs diferent. Sí que desfilem en banyador i en vestit però també realitzarem una exposició sobre el país que representem i una ponència sobre violència de gènere, a més d’una prova de talent. Som belles però busquem alguna cosa més”. Per exemplificar-ho, Iglesias reconeix que elles han de pagar una part molt petita de l’estada a l’hotel “però allà ens tractaran com a reines”. El concurs coronarà només una guanyadora però les altres quatre finalistes també tindran un reconeixement. No hi ha diners, sí que hi ha productes de cosmètica, però... qui els necessita davant tanta bellesa?

tracking