TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La nova taxa als vehicles no serà d'aplicació imminent

La mesura només s’implementaria un cop els cotxes elèctrics siguin una alternativa real

La nova taxa als vehicles no serà d'aplicació imminent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La taxa que els grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos proposaran per a que s’apliqui a la compra i matriculació de vehicles de gasoil i gasolina no serà d’aplicació immediata sinó que només es planteja un cop els vehicles elèctrics siguin una alternativa real als cotxes de combustió fòssil, tant per preu com per autonomia. Així ho matisen dos dels presidents dels grups, Carles Enseñat i Carles Naudi: “Totes les propostes que vam presentar són perquè el 2050 s’arribi a l’emissió neutra de carboni però això no vol dir que la taxa s’implanti ja perquè els cotxes elèctrics encara són cars i no estan a l’abast de tota la ciutadania”, manifesta el polític del partit taronja, i el massanenc afegeix que “ni a curt ni a mitjà termini tenim data per fixar-la, ja que avui en dia el cotxe elèctric encara no està implantat del tot, ni totes les marques n’han desenvolupat models i, per tant, no es pot afirmar que sigui una alternativa real”.

Un altre element imprescindible perquè es pugui aplicar “és disposar d’una xarxa de transport públic plenament desenvolupada i eficient”, indica Naudi.

Els dos polítics volen rebaixar l’alarma que va generar la notícia, especialment entre el sector de l’automoció. Tot i així, Enseñat recorda que les polítiques europees van encaminades a prohibir les vendes de vehicles dièsel i de gasoil en els pròxims anys. “A llarg termini els dièsel tenen data de caducitat i Europa ja els combat, però evidentment tampoc serà una prohibició d’avui per demà.”

tracking