Empresonat per atacar gais, dones i magribins a la xarxa

La policia va detenir dijous a Soldeu un resident que ha estat condemnat a mesos de presó i l’expulsió del país per un delicte de discriminació

Empresonat per atacar gais, dones i magribins a la xarxaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una denúncia a la Fiscalia va ser l’origen de la detenció, dijous passat, d’un resident espanyol a l’entorn dels 50 anys, acusat d’usar les xarxes socials per proferir atacs contra dones, homosexuals i els immigrants d’origen magribí. El ministeri públic va encomanar a la policia que investigués els fets i el cos d’ordre va comprovar l’activitat “elevada i virulenta de l’individu”. Eren especialment nombrosos els vídeos que penjava al canal Youtube i les víctimes més freqüents dels atacs, les feministes. Vídeos en els quals a més no tenia problema a mostrar el rostre per tal de llençar els seus missatges, que han estat considerats constitutius d’un delicte de discriminació envers els tres col·lectius: dones, homosexuals i persones d’origen magribí. L’home va ser detingut dijous i va acceptar ser jutjat a travès d’una ordenança penal un cop va passar a disposició de la Batllia. La jutge Maria Àngels Moreno va dictar una condemna que inclou mesos de presó (l’home ja ha ingressat al centre penitenciari de la Comella) i l’expulsió del país.

Ahir ja no quedava rastre de l’activitat del condemnat a Youtube. Un exemple de la tipologia de vídeos que penjava era carregar contra actituds de les dones envers els homes i comparant la reacció que haurien suscitat si la situació hagués estat la contrària, si s’hagués comportat de la mateixa manera un home envers una dona. Victimitzava el sexe masculí i carregava contra el femení. En un dels vídeos es referia a l’actuació d’una presentadora d’un programa del cor que tenia una actitud més que propera amb un model. Es demanava que hauria passat si hagués actuat així un presentador home. De fet, el 2014 va fundar l’Associació d’homes maltractats d’Andorra i en declaracions al Diari argumentava el perquè de l’entitat pel fet que “em sembla injust que a Andorra només es tingui en compte les dones maltractades”, que alguns homes patien “denúncies infundades” de dones que asseguraven ser víctimes d’agressions o que el fet que els tribunals deneguessin tot sovint les demandes de custòdia comparida eren també “maltractaments”. El recorregut de l’associació no va anar molt més enllà. La policia es congratulava ahir, a travès d’un comunicat de premsa, que l’operació “ha permès aturar la conducta de l’individu i restablir així com garantir els drets fonamentals dels col·lectius objectes de discriminació”. En haver-se resolt la causa a través d’una ordenança penal, significa que l’acusat ha acceptat la condemna imposada.

DETINGUT UN RESIDENT PER COLAR-SE EN UN XALET A LA CAPITAL

La policia va detenir dimecres passat un jove resident de 18 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat del domicili, el patrimoni i la salut pública, després que una patrulla, a instàncies d’un guarda de seguretat, controlés l’interessat i a tres menors més al jardí exterior d’un xalet a la capital. Segons indica el balanç de detencions, els joves van entrar a l’edifici per una finestra que estava oberta i l’arrestat portava 2,8 grams de marihuana. Tres persones més van ser controlades per presumptes delictes de maltractament en l’àmbit domèstic. El primer va ser a Canillo quan la policia va arrestar un home i una dona de 38 i 29 anys, respectivament, quan s’agredien mútuament en un domicili particular, mentre que el segon va ser a la capital i els agents van intervenir en una agressió d’un resident de 18 anys contra la seva mare. A Escaldes, una resident de 43 anys va ser detinguda acusada d’un presumpte delicte contra la funció pública quan va desobeir i oposar forta resistència amb evidents signes d’estar sota els efectes de l’alcohol. Una altra situació va passar a Encamp quan un resident de 35 anys, també sota els efectes de l’alcohol, es va resistir a la parella que l’havia detingut per agredir una segona persona amb qui discutia a l’interior d’un habitatge. Set persones van ser arrestades per conduir èbries, quatre de les quals en el marc d’una campanya de la policia, i una vuitena va refusar fer-se la prova d’alcoholèmia. Excepte un cas, tots van superar el gram per litre d’alcohol i un d’ells va superar els dos.

tracking