Salut

El PS demana pels tractaments de quimioteràpia que ofereix el SAAS

La consellera general, Rosa Gili, presenta una bateria de preguntes escrites per aclarir algunes queixes que hi hauria en el subministrament d'aquest tractament

Carles Jordana acusa Rosa Gili de ser “l'altaveu” d'Acció FeministaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Rosa Gili, ha presentat avui una bateria de preguntes en referència a la gestió del servei de quimioteràpia que el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ofereix als malalts de càncer. Segons ha informat el partit polític en un comunicat, el motiu d'aquesta iniciativa és esclarir algunes queixes que han conegut sobre diferents problemes que hi hauria en el subministrament d'aquest tractament als afectats per aquesta patologia. "Amb aquestes preguntes volem entendre què és el que passa", ha declarat Gili.

A més, tal i com han recordat en l'escrit tramitat a Sindicatura, el fet que "el càncer és una de les malalties més temudes i que causa més morts en la nostra societat" és un altre motiu pel qual han decidit presentar la bateria de preguntes.

Gili ha demanat per "com funciona la distribució de medicaments per a la quimioteràpia (oral, intravenosa...) per als malalts de càncer" i si "el SAAS disposa d'estoc d'aquesta medicació de manera que no es faci esperar als pacients que la necessiten", a més de "com s'organitza la gestió". La consellera del PS també vol que s'expliqui "on s'encarreguen aquests medicaments i quants laboratoris farmacèutics subministren el SAAS". També qüestiona "quants dies triguen els medicaments a arribar al país de manera habitual i quin càrrec ocupa la persona responsable que s'encarrega de la comanda d'aquests medicaments i la persona que s'encarrega de tot el procés de subministrament als pacients". Per últim, la parlamentària escaldenca ha preguntat si "té constància el Govern d'alguna incidència amb la distribució dels medicaments per a la quimioteràpia al SAAS" i vol que l'executiu expliqui la "demora que hi ha hagut en alguns casos".

tracking