SOCIETAT

Dos nous passos de vianants intel·ligents a la Massana

Els nous punts es troben al centre de la parròquia i s’il·luminen quan els vianants volen creuar la via

Dos nous passos de vianants intel·ligents a la MassanaCOMÚ LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana estrena dos nous passos de vianants intel·ligents al centre de la parròquia. El primer, que ja està activat i es troba en ple funcionament, està situat davant el pàrquing dels establiments Garrallà. El segon, que encara no s’ha activat, està ubicat davant la Biblioteca. Aquest pas de vianants intel·ligent estarà en marxa en pocs dies un cop s’acabin d’instal·lar els sensors. L’acció s’emmarca en la campanya de la corporació per guanyar en seguretat a la via pública.

Els passos de vianants intel·ligents porten incorporada una tecnologia que funciona amb sensors volumètrics i amb unes plaques de leds que s'encenen al detectar la presència de vianants, a la zona d’accés al pas. D’aquesta manera, el llum facilita la visibilitat dels vianants en especial durant les hores del dia amb menys llum. El sistema està connectat a la mateixa línia que l’enllumenat públic i per tant s’activa al mateix moment que els fanals.

Proves de resistència

La parròquia compta ja amb un pas de vianants intel·ligent, que es va posar en funcionament el març del 2017. Aquest punt d’il·luminació per a creuar la via està situat a l’entrada de la Massana. Abans de continuar amb l’ampliació aquest tipus de passos que s’il·luminen quan vol passar un vianant, es va comprovar la resistència d’aquests. El comú va decidir esperar un termini de dos anys per poder fer proves sobre l’adequació d’aquest sistema durant els mesos de nevades i també amb el pas de les màquines llevaneus. Un cop superada la prova pilot, s’ha decidit instal·lar els nous passos.

tracking