Un any de presó ferm per a la dona que està a la Comella amb el seu nadó

Estava acusada d’un delicte de tràfic de drogues per introduir al Principat nou grams de cocaïna

Un any de presó ferm per a la dona que està a la Comella amb el seu nadóARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat a dos anys i mig de presó, dels quals un ferm, la dona que va ingressar al centre penitenciari embarassada i que segueix a la Comella, ara amb el seu nadó. La condemnada, que va ser jutjada a finals de juny acusada d’un delicte de tràfic de drogues, haurà de pagar a més una multa de 600 euros i s’ha decretat la seva expulsió del país per un període de 10 anys.

Els fets van ocórrer el dia 21 de desembre de l’any passat. La dona, segons va relatar davant el tribunal, va pujar a Andorra des del Pla de Sant Tirs, lloc on resideix, per comprar uns regals. Pocs dies abans, un amic de la família, i resident al Principat, va passar per casa seva per deixar-li una bossa de cocaïna, i li va explicar que un conegut passaria a recollir-la per pujar-la a Andorra. Després d’uns dies, en comprovar que ningú es va presentar, la dona va trucar al seu amic, que li va demanar que li pugés la droga ella mateixa a canvi de 360 euros. La processada, amb el vehicle del seu marit, es va dirigir al Principat per fer les compres i portar la cocaïna. Una vegada a Andorra, els dos implicats es van veure en un aparcament de Santa Coloma. Uns agents de policia que anaven de paisans van veure un intercanvi sospitós dins del cotxe, motiu pel qual van decidir seguir el receptor de la droga, que es desplaçava en motocicleta. Una vegada el van enxampar, aquest va revelar que la droga li havia donat l’acusada, que va ser interceptada a la duana quan es disposava a sortir del país. La quantitat total de cocaïna que va introduir al Principat va ser de 9,4 grams, la qual cosa no es correspon amb el preu pagat pel resident que la va obtenir, que nega haver portat la droga a casa de la processada perquè aquesta la introduís a Andorra. De fet, l’home va assegurar que li va demanar a la seva amiga que li pugés cocaïna, però que esperava que fossin un o dos grams, motiu que explica, segons la seva versió, que li donés menys diners dels que costava en realitat la mercaderia.

Ara, després de set mesos de presó preventiva, la dona romandrà al centre penitenciari cinc mesos més per complir la part ferma de la pena.

tracking