seguretat ciutadana

La policia descarta una onada de robatoris

Els agents centren la investigació en la hipòtesi que els assalts no tenien motivació de furtar, sinó d’agredir els propietaris dels establiments

La policia descarta una onada de robatorisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha onada de robatoris al centre històric d’Andorra la Vella. La investigació policial dels atacs a dos locals de la capital en les darreres setmanes ha descartat que s’hagin produït furts en cap dels dos establiments. Segons fonts del cos d’ordre, durant la perquisició no s’han trobat proves que demostrin que els assaltants s’haguessin endut res. D’aquesta manera, a hores d’ara els agents treballen en la hipotèsi que els dos casos són únicament agressions als propietaris sense la motivació de robar. En aquest sentit, cal recordar que el primer assalt hauria afectat un negoci dels voltants de la Casa de la Vall, tot i que el propietari no hauria presentat cap denúncia. En concret, les fonts consultades apunten que l’atac es va produir a finals del mes de juny i s’hauria agredit el propietari del local amb una arma blanca, si bé les lesions van ser superficials. L’altre succés es va produir la nit de dijous a divendres passat en un pub del carrer Alzinaret i suposadament els assaltants van reproduir un modus operandi similar.

Segons va relatar el restaurador en la seva denúncia, dues persones cobertes amb captutxes van entrar al local quan estava a punt de tancar, una d’elles va agafar un ganivet que hi havia i el va ferir. De la mateixa manera que en l’anterior agressió, l’empresari hauria patit ferides de poca consideració. En qualsevol cas, actualment els policies estan avaluant la veracitat dels relats de les víctimes en els dos casos. Finalment, les fonts consultades asseguren que no s’investiga cap altre assaltament al nucli històric de la capital.

Normalitat als comerços

Per la seva part, diversos comerciants de la zona van explicar ahir al Diari que no hi ha cap sensació d’inseguretat ni d’alarma. De fet, van coincidir a posar en relleu que no han notat “res fora de lloc” al llarg dels últims dies, ni “gent estranya” deambulant per la zona. “Hi ha la gent de sempre i el que ha passat segurament és una cosa puntual”, van considerar. En aquesta línia, la presidenta de l’associació de comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua, va assenyalar que “ha estat un cap de setmana i unes nits completament normals amb força públic”. “Tots els restauradors han funcionat amb normalitat absoluta”, va afegir. Riberaygua va deixar clar que, després d’haver-se reunit ahir al matí amb els associats per copsar les seves sensacions, poden “constatar la normalitat al centre històric”. “Constatem que no s’ha viscut de cap manera cap situació d’anormalitat”, va insistir, tot i que va admetre conèixer la denúncia del regent del pub.

La presidenta dels comerciants va assenyalar que es tracta d’un fet “puntual, com passa, suposem, a qualsevol altre lloc d’Andorra i de fora d’Andorra”. “L’alarma és al revés, que es creï una falsa imatge del centre històric i això sí que preocupa els restauradors”, va expressar. En aquesta línia, Anna Riberaygua va voler acabar afirmant que al nucli d’Andorra la Vella “tot funciona bé”.

DOTZE CONDUCTORS ARRESTATS PER ALCOHOLÈMIA EN UNA SETMANA

La policia va arrestar dotze persones al llarg de la setmana passada per conduir sota els efectes de l’alcohol, una desena de les quals van ser controlades en el marc de la campanya d’alcoholèmia. Segons es detalla en el balanç policial, del total de detinguts només una és una dona i la resta són tots homes, mentre que només hi ha dos turistes entre els arrestats. La resta, deu, són residents a Andorra. Destaca el detingut que va marcar la taxa de grams d’alcohol per litre de sang (g/l) més elevada, de 2,10 g/l. També sobresurt el cas d’un resident de 48 anys que, circulant ebri, es va veure involucrat en un accident amb danys materials i posteriorment va amenaçar i injuriar els agents. A aquesta dotzena d’arrestats entre dilluns i diumenge passat per delictes contra la seguretat al trànsit s’ha de sumar un resident de 20 anys que va donar positiu en la prova salivar de tòxics. En paral·lel, la policia va detenir dos homes residents de 29 i 58 anys com a presumptes autors d’un delicte contra l’Administració de Justícia per haver trencat una ordenança penal de suspensió del permís de conduir. D’altra banda, dimarts la policia va controlar una dona no resident de 35 anys amb un gram de cocaïna a la frontera amb Espanya. La detenció es va produir arran d’una inspecció rutinària als ocupants d’un turisme. Finalment, cal recordar que la setmana passada també es va procedir a la detenció de dos germans per delictes tecnològics. En concret, un dels dos va ser arrestat en el marc de l’operació Cyber per difusió de vídeos de pornografia infantil. L’altre va ser detingut per amenaçar una dona amb la publicació de fotografies que ella li havia enviat, així mateix es va comprovar que l’home va accedir sense permís al seu perfil de Facebook.

La policia descarta una onada de robatoris

tracking