JUSTÍCIA

Besolí diu haver-se sentit “abandonat” per les institucions andorranes

L’exconseller lauredià lamenta que l’ambaixador a Espanya va trigar 8 mesos a visitar-lo

Besolí diu haver-se sentit “abandonat” per les institucions andorranesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, va assegurar haver-se sentit “abandonat” per les institucions andorranes durant els 21 mesos i mig en els quals va estar empresonat a Espanya. “Com a andorrà de tota la vida, amb família andorrana, pares i avis, (...) és fort dir-ho, però m’he sentit abandonat”, va explicar Besolí, assenyalant directament les institucions “i no pas el país”. “Hi ha persones a les institucions que, pel motiu que sigui, (...) no tenien interès que això és parlés”, va denunciar ahir l’exconseller lauredià a una entrevista a El món a RAC1 dies després que la fiscalia espanyola decidís no recórrer de nou la seva absolució. Aquest fet va donar per tancada definitivament la causa contra l’exconseller lauredià i Sandro Rosell en la qual se’ls acusava de blanqueig de diners i de formar part d’una xarxa criminal i de la qual van ser absolts per l’Audiència Nacional espanyola. Va ser precisament l’expresident del FC Barcelona, i al mateix programa radiofònic qui, el passat febrer, va denunciar el tracte donat a Besolí, per manifestar també que Andorra l’havia abandonat.

Besolí es va sincerar i va denunciar que no se’l va escoltar durant el temps que va estar en presó preventiva, posant com a exemple que l’ambaixador andorrà a Espanya, Jaume Gaytan, va trigar vuit mesos a visitar-lo. Tot i que va admetre que després el va anar a veure a la presó unes tres o quatre vegades i que finalment van tenir una bona relació, Besolí va afirmar que el que més “ràbia” li va fer va ser que “ningú es preocupés si a casa meva faltava alguna cosa”, en referència al seu fill Genís, que va patir un greu accident. L’exministre portaveu, Jordi Cinca, va confirmar al febrer, i arran de les declaracions de Rossell, que Gaytan i un ministre el van visitar en diverses ocasions.

Tot i haver-se confirmat l’absolució de Besolí a la causa instruïda a Espanya, l’exconseller andorrà recorda que al Principat el cas encara roman obert. “A Andorra es va obrir la mateixa causa paral·lelament a Espanya”, va manifestar Besolí, que afegeix que ara el que toca és esperar i que la instrucció al Principat fa quatre anys que és oberta. “Vull pensar que, igual que es va obrir la causa a Espanya i Andorra, al Principat hauran de seguir el mateix camí perquè estem parlant de la mateixa causa”, va manifestar durant l’entrevista.

Comptes bloquejats

El fet que la causa a Andorra continuï oberta té com a conseqüència que els comptes personals de Besolí al Principat continuïn bloquejats, quelcom que l’impedeix, segons ell mateix, poder treballar tot i tenir ofertes d’amics. Besolí recorda a més que ha perdut dues de les seves empreses i està en vies de recuperar-ne una tercera que es troba bloquejada. Els advocats de Besolí a Andorra que tracten la causa de l’exconseller lauredià al Principat van fer fa un mes i mig una sol·licitud per demanar l’aixecament d’aquestes mesures que li impedeixen tenir una activitat econòmica. “Vull pensar que quan tinguem la sentència ferma, els meus advocats intentaran demanar l’arxivament, saber què passa, si hem d’accelerar o saber on hem d’anar a morir” va expressar Besolí.

tracking