HABITATGE

El PS proposa fer pisos socials amb el fons de jubilació

La mesura preveu que, en un termini de quatre anys, el FRJ destini el 10% del total de les reserves per crear un parc immobiliari

El PS proposa que el fons de reserva de la jubilació serveixi per fer pisos socialsPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS) ha presentat una proposició de llei amb la qual pretén impulsar que el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) pugui adquirir pisos socials per tal de rehabilitar-los i posar-los a la venda a un preu més econòmic, creant un parc immobiliari. La proposta preveu que, en un termini de quatre anys, el FRJ destini el 10% del total de les reserves, aproximadament uns 125 milions d’euros, a aquest parc immobiliari. Així ho han explicat el president del grup, Pere López, i la vicepresidenta, Rosa Gili, argumentant que amb aquesta mesura volen diversificar la cartera de l'entitat i "posar remei al gran problema de falta d’habitatge a preu assequible”.

La previsió és que un mínim del 15% es destinin a finalitats socials, on el lloguer no podrà superar el terç dels ingressos mensuals de l’inquilí, i un mínim del 5% per a estudiants.La resta es posarien al mercat a un preu que permetria un marge del 2% de benefici per al fons.

tracking