Política

El PS pregunta pel cost a l'Estat de la intervenció de BPA

El PS pregunta pel cost a l'estat de la intervenció de BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del PS, Quim Miró, ha entrat una pegunta a sindicatura perquè tant el Govern com l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) donin detalls dels costos que la intervenció de BPA ha suposat per a l’Estat així com del procés seguit per a la venda de Vall Banc. Per això, ha tramitat també una demanda d’informació mitjançant la qual vol que se li faciliti els estats financers de l’entitat intervinguda.

El primer dels escrits és una sèrie de preguntes escrites formulades “amb motiu de conèixer i analitzar amb la màxima precisió possible l’evolució de l’entitat pública BPA, des que fou intervinguda”. En segon lloc, Miró demana “quins han estat els serveis professionals prestats per la companyia Price Waterhouse & Coopers a l’AREB, BPA i/o INAF durant el període comprés entre març del 2015 i el moment present” i “quin cost han significat”. Per últim, saber si “l’AREB té prevista una dotació pressupostària per a interposar aquesta acció en el pressupost corresponent al present exercici” i quina és.

Quant a la demanda d’informació, el conseller general vol que li facilitin “els balanços i comptes de resultats detallats de l’entitat pública BPA, corresponents als exercicis 2014 al 2018 (ambdós inclosos)”, perquè “des de la intervenció de BPA el 2015 no s’ha tramès cap estat financer ni comptes de l’entitat, que és un banc intervingut per l’estat i, per tant de titularitat pública”.

tracking