SANITAT

Creu Roja estrena dos vehicles nous per al transport sociosanitari

Les furgonetes permeten la instal·lació de 6 cadires de rodes gràcies a un sistema que permet plegar completament les cadires i combinar-lo amb les necessitats dels usuaris de cada servei

Creu Roja estrena dos vehicles nous per al transport sociosanitari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Transport Sociosanitari de la Creu Roja Andorrana ha presentat els dos nous vehicles que han incorporat al servei, fet que els permet comptar amb 5 vehicles dedicats a aquesta tasca més el vehicle que arriba fins al Pas de la Casa, comprat d'ocasió i que encara no està serigrafiat.Entre les prestacions d'aquests nous vehicles ‘Mercedes Sprinter’, destaca la capacitat per a 9 i 8 places, inclòs el conductor i tècnic sanitari, permetent la instal·lació de 6 cadires de rodes gràcies a un sistema que permet plegar completament les cadires i combinar-lo amb les necessitats dels usuaris de cada servei. Els vehicles han tingut un cost d'entre 40 i 50.000 euros. L'adquisició dels dos vehicles s'ha pogut fer gràcies a l'aportació anual d'Andorra Banking, la qual aporta 30.000 euros cada 5 anys.

L'entitat ha realitzat 97.676serveis durant els darrers deu anys per apersones que, per causes mèdiques i/o socials, han requerit d’untransport adaptat a les seves necessitats per accedir als centres sanitaris o als recursos iequipaments sociosanitaris. L'acte de presentació dels vehicles d'aquesta tarda ha comptat amb la presència delministre d’AfersSocials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; la directora general d’Andorra Banking, EstherPuigcercós; el coordinador de tècnics en transport sanitari del SUM, Xavier Bertran, il’assessora del ministeri de Salut, Cristina Santarrosa. Acompanyats pel president de la CreuRoja Andorrana, Josep Pol, i pel seu director general, Jordi Fernández.

tracking