Reportatge

Baralla amb un bat de beisbol

El jove va ser condemnat pel Tribunal de Corts a 15 mesos de presó condicional per agredir un menor de 14 anys i pel delicte de possessió d’arma.

Baralla amb un bat de beisbolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar a 15 mesos de presó a un jove encampadà acusat d’agredir un menor de 14 anys. D’aquesta manera, es confirma la sol·licitud de pena que va fer el ministeri fiscal durant la vista oral. Així, el noi va ser condemnat com a autor del delicte major continuat de lesions doloses causades amb una arma o objecte susceptible de causar lesions més greus amb l’agreujant de ser la víctima especialment vulnerable per raons de la seva edat. A més, el condemnat també va ser sentenciat pel delicte menor de possessió il·legal d’arma. A més de la pena condicional de presó, el Tribunal de Corts el va condemnar a una multa de 200 euros en concepte de responsabilitat civil i a pagar una indemnització a la CASS de 96,97 euros, ja que el menor va necessitar atenció per part dels sanitaris i va ser sotmès a diverses proves després de l’agressió. Al condemnat se li va aplicar la reducció de pena per ser menor de 21 anys durant la baralla.

Els fets es remunten al 20 de juny del 2016, a prop del camp de futbol d’Encamp, quan el jove va agafar pel coll a la víctima i el va amenaçar. Minuts més tard, a un parc, el condemnat va intentar agredir al menor amb un bastó de fusta semblant a un bat de beisbol. El jove sentenciat va explicar durant el judici que, un dia abans, havia aparcat el seu vehicle a la mateixa zona on es van produir els fets, que va veure a la víctima asseguda a la terrassa d’un bar juntament amb alguns amics i que, l'endemà, es va trobar el cotxe amb els retrovisors trencats, el capó ratllat i les rodes punxades. Va ser llavors quan va demanar-li explicacions a la víctima. El condemnat li va provocar al menor, que estava acompanyat dels seus amics, una contusió a la mandíbula i una contractura a l’esquena.

El lletrat de la defensa va demanar durant la vista oral a Corts l’absolució del processat del delicte de lesions doloses i que només se’l condemnés per la tinença del bastó de fusta a un mes de presó condicional. La raó és que la víctima i els testimonis va mantenir una versió en la qual explicaven que va ser la parella del jove condemnat qui va provocar les lesions al menor, donant-li un seguit de cops de puny. La noia també els hauria ruixat amb un esprai de pebre. En canvi, la versió del condemnat era diferent. El processat va explicar que va ser la mateixa víctima, i almenys un grup 15 nois més, els que van acudir a casa seva i que, per aquest motiu, ell va decidir agafar el bat de beisbol, per por.

tracking