Societat

Stop Violències denuncia la poca implicació de les autoritats

Ni comuns ni Govern volen pagar 200 euros per festa per posar el punt lila

Stop Violències denuncia la poca implicació de les autoritatsStop Viòlencies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització feminista Stop Violències no posarà punts lila durant les festes majors d’aquest any perquè cap de les institucions que els han demanat que l’instal·lin ha accedit a fer-se càrrec dels 200 euros per festa que els han demanat per fer aquest servei. Segons la presidenta de l’entitat, Vanessa M. Cortés, es tracta d’una “quantitat simbòlica” i per això no entén i critica el doble varem que mostren. “Queda molt maco dir que estem en contra de la violència però a l’hora de la veritat s’ha de demostrar amb fets i, ja que els punts lila van ser una iniciativa nostra, què menys que recompensar de manera simbòlica tota la feina i les hores que hi dediquem”, lamenta. Malgrat això, Cortés assegura que els telèfons de protecció que tenen, el 646464 o el 346721, “seguiran actius i estarem atentes a qualsevol persona que ens necessiti”.

Per a Stop Violències, demanar per festa 200 euros respon a un doble objectiu, ja que destinen fins a sis persones totes les nits, però sobretot ho fan per comprovar fins a quin punt estan compromeses les institucions en la lluita contra la violència de gènere. “Volíem veure fins a quin punt el compromís era real i això passa pels diners perquè cap servei és gratuït. La voluntat política s’hauria de traduir en accions concretes i negar-se a fer un pagament com aquest és ridícul”.

Cortés reivindica la dificultat de la tasca que van exercir l’any passat i recorda com precisament a les festes del Roser d’Ordino, van rebre insults i fins i tot els van trencar l’estand que havien instal·lat. “Som sis persones, quatre que fan rondes i dues més que estan al punt lila. Són moltes hores i molts dies i hem d’aguantar tota mena d’insults, vexacions i fins i tot atacs violents. Ens juguem el tipus i amb aquests diners, podríem pagar ni que sigui el sopar dels nostres voluntaris”, defensa.

tracking