Justícia

Espanya confirma que el cas Banco Madrid s'arxiva

Espanya confirma que el cas Banco Madrid s'arxiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Madrid ha confirmat el sobreseïment de la causa contra la cúpula de Banco Madrid, filial de Banca Privada d’Andorra (BPA), arran de la querella que acusava els seus dirigents, entre altres els germans Cierco, d’haver creat una estructura que afavorís la captació de clients amb la finalitat de blanquejar diners. En un aute signat el tres de juliol passat, que ja no es pot recórrer, el jutge rebutja el segon recurs presentat per la Fiscalia.

L’Audiència afirma que “no existeixen motius racionals” per a no confirmar aquella resolució, basada en una recerca exhaustiva durant una instrucció de gairebé quatre anys”, constata. El jutge afirma que seria objecte d’un altre procediment que algú de Banco Madrid hagués incorregut, per acció o omissió, en algun fet que donés lloc a la possibilitat que algun client blanquegés diners, però una altra cosa és que l’entitat, “per ordre dels seus màxims responsables, estigués dissenyada per a afavorir aquestes conductes”. Un informe pericial va constatar que els controls contra el blanqueig “eren millorables i contenien certes deficiències, però no va afirmar que el sistema de control fos inexistent” i també que amb la nova cúpula, “ara investigada, es va incrementar exponencialment el nombre de persones dedicades a verificar el compliment normatiu de prevenció”.

L’aute diu que malgrat que fos una filial de BPA, no es pot ampliar la recerca a Andorra perquè l’entitat operava a Espanya i és allà on s’ha de decidir.

tracking