L'ajuda per a la compra de vehicles elèctrics es redueix fins al 35% del valor

Jover explica que la intenció és modular el suport en funció de la situació del mercat

L'ajuda per a la compra de vehicles elèctrics es redueix fins al 35% del valorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reducció de l’ajuda a la compra de vehicles elèctrics, que preveu el programa Engega i que es fixa en un màxim del 35% del valor dels cotxes, ha entrat en vigor un cop es modifica el reglament d’ajuts econòmics per a la mobilitat elèctrica. El ministre portaveu, Eric Jover, justifica la reducció del percentatge d’ajuda màxima, que abans se situava en 50%, tot explicant que la idea inicial era “anar modulant” els ajuts en funció dels imports i en funció de “com responia el mercat”.

Jover expressa que, tot i aquesta rebaixa de l’ajut, Govern ha d’estar present en aquest tipus de suport. De fet, l’objectiu és “continuar acompanyant el procés”, destaca. No obstant això, Jover assenyala que des de l’executiu s’entén que “l’empenta que dona el Govern en aquestes polítiques ha d’estar basada en una demanda de la mateixa ciutadania”. El ministre portaveu va expressar que l’acompanyament de Govern no ha de ser l’única causa de les compres de vehicles de mobilitat elèctrica que es realitzin i recorda que a l’inici del programa ja es va pensar a començar amb molta intensitat. De fet, el ministre va destacar que a l’inici del projecte es va constatar un “bon nivell” d'implementació. En el mateix decret s’assenyala que els ajuts del programa són compatibles entre si i amb els que puguin establir altres administracions públiques o entitats privades, sempre que la suma no superi el valor del vehicle.

SETMANA DE L’ISARD

El ministre Jover, que va fer aquestes apreciacions a la roda de premsa posterior al consell de ministres, també va manifestar la decisió d’establir la Setmana de l’isard entre el 15 i el 22 de setembre. El període hàbil per sol·licitar individualment i efectuar el pagament de les llicències especials de caça de l’isard i per sol·licitar la participació en el sorteig del pla de caça de l’isard al vedat de caça d’Enclar és de l’11 de juliol al 6 d’agost. La constitució de colles de caçadors per a la caça de l’isard en terreny cinegètic comú es farà mitjançant la pàgina d’e-Tràmits del 26 d’agost al 4 de setembre.

ELS EFECTES DE LA RENDA VARIABLE

El ministre portaveu va recordar que, després del desbloqueig de Credit Suisse de prop de 500 milions d’euros d’antics clients de BPA, el Govern no cobrarà el milió i mig corresponent al retorn de les rendes variables, una afirmació que ja va avançar fa un any l’expresident de l’AREB, Albert Hinojosa. Jover va dir que al contracte de venda de Vall Banc a JC Flowers hi havia una clàusula que fixava el pagament d’aquesta quantitat, però que la realització estava limitada a una data que ja s’ha superat. El ministre, però, explica que l’Estat encara pot cobrar en funció d’una sèrie de variables.

tracking