Política

Govern limitarà els càrrecs de relació especial i apostarà pels andorrans

L’acord tripartit preveu no contractar més personal i recuperar el diàleg amb els sindicats

Govern limitarà els càrrecs de relació especial i apostarà pels andorransDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord de Govern tripartit que van signar el mes d’abril passat els respectius líders polítics preveu limitar la contractació de càrrecs de relació especial i es donarà preferència als ciutadans de nacionalitat andorrana. Aquesta mesura hauria d’apaivagar les crítiques del Sipaag, que va denunciar diverses vegades aquesta situació en el tram final de la legislatura passada. L’acord també inclou el compromís que no es faran noves contractacions, “a excepció de les necessàries per als cossos especials”, i s’emplaça els treballadors de la Funció Pública a tornar a parlar per establir un diàleg i aprovar el reglament de la Llei de Funció Pública. Si es detecten “punts millorables [...] s’impulsarà la modificació legislativa escaient, tot mantenint la sostenibilitat de la despesa de personal”.

A més, els tres partits es comprometen a reunir de nou la taula nacional per a l’habitatge i a crear l’Institut de l’habitatge. Entre les mesures que ja tenen preses, inclouran una partida al pressupost del 2020 per donar un impuls als joves que vulguin emancipar-se. Un pressupost que ja avisen que serà “equilibrat”, on s’aplicaran tipus fiscals “atractius i estables”. Tot i així, també es preveu desenvolupar una llei per als autònoms i augmentar el salari mínim “de forma progressiva”. L’aeroport de la Seu seguirà sent la prioritat del nou executiu, però “es considera positiu” estudiar la viabilitat de construir-ne un al Principat. També s’aposta per encomanar un estudi avaluant la viabilitat d’una xarxa de transport públic per cable.

Reunions de control

Per verificar el compliment de tots els punts, els tres partits s’emplacen a celebrar reunions trimestrals, “com a mínim”, entre les tres executives, i precisament aquest va ser un dels aspectes que es van tractar ahir en la dels Demòcrates. “Els tres partits ens vam comprometre a fer una reunió trimestral tripartida, per tant, posarem sobre la taula aquesta qüestió per veure com es farà i de quina manera pot ser operativa”, va expressar el secretari general, Jaume Serra. Allà es va donar suport a la proposta del comitè par­roquial d’Andorra la Vella perquè Conxita Marsol sigui la cap de llista a les comunals i esperen saber quan farà el mateix el d’Ordino, perquè Josep Àngel Mortés “ha manifestat la seva predisposició a seguir”.

tracking