El Govern rep 2.486 sol·licituds per adaptar allotjaments turístics a la nova llei

El termini va finalitzar el 3 de maig, si bé els pisos tenen fins al 31 de juliol per acabar les obres

El Govern rep 2.486 sol·licituds per adaptar allotjaments turístics a la nova lleiSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha rebut un total de 2.486 sol·licituds d’allotjaments turístics que volen inscriure’s com a habitatges d’ús turístic (HUT), la denominació fixada per la nova regulació del sector. El període per demanar el número de registre d’HUT va finalitzar el 3 de maig, si bé es va concedir una pròrroga fins al 31 de juliol per a aquells que encara estiguin fent obres per adaptar-se als nous requisits. En aquest sentit, cal recordar que aquells pisos no registrats haurien de cessar la seva activitat. Un fet que va provocar recentment les queixes dels propietaris, agrupats en l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), que van al·legar la impossibilitat d’adaptar-se a les exigències que els demana la nova normativa. De fet, la Batllia va acceptar el mes passat un recurs de les empreses del sector contra l’article primer de la modificació del reglament.

En qualsevol cas, la ministra de Turisme, Verònica Canals, es va reunir ahir, acompanyada del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, amb els representants de l’AEAT. Una trobada feta a proposta de Canals, que va refermar la idea que la qualitat dels allotjaments turístics “és primordial” per garantir una bona experiència dels visitants que rep el Principat. En aquest sentit, la ministra va insistir en la voluntat del Govern de dotar els HUT d’una imatge homogènia a tot el país.

El Pas de la Casa

Per la seva part, Torres va voler recordar les accions que s’han dut a terme al Pas de la Casa en matèria de promoció, destacant el pla d’embelliment previst per a la població encampadana. A la reunió, amb una majoria d’empresaris dels allotjaments turístics del Pas, també hi va assistir el cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res, i el director de Turisme, Sergi Nadal.

Durant la seva intervenció, Tor­res va posar en relleu el treball conjunt entre el Govern tripartit i la corporació que encapçala per impulsar la inversió a la parròquia.

tracking