Educació

CCOO denuncia el director del María Moliner per vetar una acció sindical

L’acusa de segrestar propaganda electoral i de negar el permís per votar a les eleccions sindicals

CCOO denuncia el director del María Moliner per vetar una acció sindicalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat el director del col·legi espanyol María Moliner, Javier Alfaya, en considerar que ha dut a terme unes “irregularitats gravíssimes” amb les quals ha vulnerat la llibertat sindical dels seus treballadors afiliats a CCOO. La Federació d’ensenyança del sindicat espanyol ha presentat dues denúncies, davant de la fiscalia general del país veí i del ministeri d’Educació espanyol, reclamant així la seva intervenció en el cas i que s’iniciï un procediment de diligències i d’investigació dels fets, demanant, en cas de confirmar-se aquestes suposades irregularitats, “les corresponents sancions administratives i penals que poguessin derivar-se de les seves actuacions”. CCOO demana al ministeri d’Educació veí que es procedeixi a l’obertura d’un expedient disciplinari contra el director del col·legi María Moliner i a la fiscalia que dugui a terme les accions penals oportunes.

L’escrit dirigit a la ministra d’Educació espanyola, Isabel Celaá, posa de manifest que Alfaya, amb la seva actuació, ha comès quatre infraccions tipificades com a molt greus: tota actuació que suposi una discriminació; l’adopció d’acords manifestament il·legals; l’obstaculització a l’exercici de les llibertats públiques i drets sindicals, i la violació de la neutralitat o independència polítiques, utilitzant les facultats atribuïdes per influir en processos electorals de qualsevol naturalesa o àmbit.

ACUSACIÓ DE CCOO

Les denúncies inclouen diferents situacions amb les quals CCOO vol denunciar l’actuació del director del col·legi María Moliner. Segons els escrits, el sindicat acusa Alfaya de segrestar la propaganda electoral de CCOO “que se li va enviar a ell perquè la difongués als treballadors, tal com va realitzar amb la resta de les organitzacions sindicals”. La denuncia també posa de manifest que el director del centre espanyol va negar als treballadors el permís per anar a votar a les eleccions sindicals. CCOO recorda que aquest dret, que queda recollit en una resolució de la secretaria d’Estat per a l’Administració Pública, explica que els electors “gaudiran de permís pel temps necessari per exercir el seu dret a vot”. El sindicat també acusa Alfaya d’haver fet públic un informe d’avaluació negativa sobre la funció d’una de les docents i afiliada a CCOO, així com les al·legacions davant d’alguns companys docents del centre, mares i pares d’alumnes.

A les denúncies s’assenyala que no és el primer cop que Alfaya es troba amb la justícia penal. Segons l’escrit de CCOO, el director del col·legi espanyol va ser imputat pel jutjat de primera instància i instrucció número quatre de Melilla “per la presumpta comissió de delictes de prevaricació comesos durant les eleccions generals espanyoles del 2008”. L’escrit assenyala que aquests fets van tenir lloc quan Alfaya ocupava el càrrec de sots-director general de polítiques actives d’ocupació, una posició proposada pel PSOE.

tracking