Xarxa viària

Instal·lació de noves proteccions per evitar allaus a l'Ospitalet

S’instal·laran 500 metres lineals de pantalles per evitar despreniments

Instal·lació de noves proteccions per evitar allaus a l'Ospitalet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per protegir la connexió viària entre França i Andorra de les allaus continuaran aquest estiu amb intervencions en tres corredors de la zona de l’Ospitalet, on es col·locaran 500 metres lineals de pantalles. N’han informat a través d’un comunicat els responsables del projecte, que fa uns dies van mantenir una reunió per abordar-ne l’estat. El projecte SAPYRA (accessos pirinencs respecte al risc d’allaus) es va iniciar el 2017 i finalitzarà el 2020 i tal com van recordar, “permetrà, mitjançant la construcció d’infraestructures de protecció i instrumentalització per a la prevenció del risc d’allaus, reduir significativament el nombre de dies i hores de tancament de les carreteres afectades”.

Les obres més imminents “estan en fase d’estudi preparatori des del final del mes de maig”, van assenyalar, tot recordant que la zona on s’actuarà és especialment sensible perquè “en els últims anys ha patit un gran nombre d’allaus”. En concret, s’intervindrà als corredors H19, H20 i H22.

El projecte està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través d’Interreg i el programa POCTEFA, que comparteixen Espanya, França i Andorra. Tal com assenyala el comunicat, “l’objectiu del POCTEFA és enfortir la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra”, a través d’activitats transfrontereres i d’estratègies conjuntes per al desenvolupament territorial sostenible.

Les obres projectades arrencaran a finals del mes de juliol i està previst que finalitzin durant el mes d’octubre.

tracking