x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Eleccions

Desperta Laurèdia presentarà una candidatura als comicis comunals

El grup d’opinió no descarta arribar a acords amb d’altres formacions
Laurèdia en Comú celebrant la victòria del 2015.

Desperta Laurèdia presentarà candidatura a les comunals

Laurèdia en Comú celebrant la victòria del 2015.

Josep Miquel Vila a la reunió de poble per Naturlandia.

Desperta Laurèdia presentarà candidatura a les comunals

Josep Miquel Vila a la reunió de poble per Naturlandia.

Actualitzada 28/06/2019 a les 14:01
El grup d’opinió Desperta Laurèdia ha decidit que presentarà candidatura a les properes eleccions comunals “per canviar les inèrcies negatives dels darrers comuns”, segons va indicar el portaveu del col·lectiu, Cerni Cairat. El grup vol fer una llista amb gent independent i “que estigui en contacte amb la parròquia”, tot i que no descarta que es puguin fer acords amb d’altres formacions per anar conjuntament en una candidatura. Cairat va indicar que “es parlarà amb totes les forces parroquials per veure quines són les coincidències en el projecte”. Són conscients, però, que amb Unió Laurediana serà difícil que s’arribi a un acord “perquè és clar que ells voldran presentar una llista en solitari com a força predominant a la par­ròquia”.
Els primers passos, però, estan encaminats “a eixamplar la base de Desperta Laurèdia” perquè actualment hi ha una dotzena de persones que participen en les reunions del grup, “però moltes més estan en contacte amb nos­altres i ens trameten les seves idees per les xarxes socials”. El grup d’opinió vol que tota la gent que sigui afí a impulsar un canvi radical en la política comunal laurediana s’adhereixi al projecte. En aquest sentit, hi haurà reunions amb tots els col·lectius de la parròquia (comerciants, hotelers, ensenyament, professionals liberals...) per posar en comú quines són les inquietuds existents i quines són les propostes que es poden fer per solucionar-ho. Encara no s’ha arribat a la fase de saber qui pot encapçalar el projecte, tot i que Cerni Cairat té opcions d’estar finalment al capdavant, segons van comentar altres fonts properes al grup.

Un dels punts clau en la proposta de Desperta Laurèdia és “un gir de 180 graus a Naturlandia”, perquè el model actual només causa pèrdues cada any i provoca una mala imatge de la parròquia i d’Andorra. Cairat creu que el model “basat en la massificació i les atraccions alienes a la natura no ha donat resultat i ha arribat l’hora de canviar”. L’aposta és per “un parc integrat amb la natura perquè la muntanya és el principal actiu i les activitats han de ser més sostenibles i vinculades al medi ambient”. Un altre punt important és “redirigir l’oferta de l’hostaleria perquè ara és molt deficient i la gent no surt contenta”.
Desperta Laurèdia s’oposa fermament al projecte del cònsol, Josep Miquel Vila, per a una tirolina de sis places que tindrà un cost d’uns 5,5 milions d’euros. Cairat va comentar que “abans de començar a parlar de nous projectes milionaris cal solucionar els problemes actuals que té Naturlandia i només aquesta pot ser la prioritat”. Va criticar que “el cònsol digui que es vol unir el Tobotronc amb la tirolina perquè un porti cap a l’altre a causa que actualment el Tobotronc ja té cues importants molts dies i al final acabarem fent que els turistes tinguin tres o quatre hores de cua per pujar i aquesta no és la imatge que volem donar”. El col·lectiu ja ha començat a treballar en el programa per a la parròquia que vol poder presentar a tots els ciutadans lauredians abans de la campanya.

 
LA REUNIÓ DE POBLE PER LA TIROLINA ES FARÀ EL 17 DE JULIOL
El comú lauredià ha fixat per al 17 de juliol a les vuit de la tarda la reunió de poble per explicar el projecte per a la tirolina. La trobada estava prevista inicialment per al dia 2, però el cònsol, Josep Miquel Vila, ha preferit endarrerir-la per poder tenir la informació corresponent al tancament de comptes del primer semestre. Aquestes dades són importants a causa que a la reunió de poble és molt possible que hi hagi preguntes respecte a Naturlandia, tenint en compte que el projecte de la tirolina hi està íntimament lligat. La tirolina seria la més gran de sis places del món i la que tindria major decalatge de descens. El cost inicial està previst en uns 5,5 milions d’euros que hauria d’assumir el comú en un 60% aproximadament, mentre que el 30% seria per a la constructora (Pidasa) que s’encarregarà de l’obra i el 10% per a Naturlandia. La societat que es constituiria posaria a la venda accions a deu mil euros, amb la qual cosa el comú pretén vendre’s en el futur les accions i que passin a estar majoritàriament en mans privades. Els detalls del projecte, però, no s’explicaran fins a la reunió de poble del 17 de juliol.
Etiquetes
  • #9 Carla
    (28/06/19 15:24)

    La reunió es passa del 2 al 17 de juliol. Són quinze  dies més per assegurar que el projecte no es pugui aturar de cap maneta!

    Respondre
  • #8 nostradamus
    (28/06/19 14:39)

    Potser que sigui millor agafar un xec árabe per pagar la deuda i montar una Mesquita, tb tenim la opciò de un mega restaurant chino i no tenim que preocupar per els animals, la ultima opciò una base Russa per defendre Europa dels americans......

    Respondre
  • #7 Julià
    (28/06/19 10:25)

  • #6 A que fer
    (28/06/19 09:15)

    A Sant Julia si no es presenta ju ta la oposició a UL no hi ha res ha pelar, es anar ha perdre el temps

    Respondre
  • #5 Somatent
    (28/06/19 08:22)

    Moviment curiós, candidatura perdedora de base, està clar qui guanyarà. I si mai guanyessin, els que despertarien serien ells, no Lauredia... 

    Respondre
  • #4 Per fi, una valoració lliure!
    (28/06/19 08:20)

    la futura candidatura de Desperta Laurèdia té un punt de seducció considerable. Al platejar-se Naturlandia, Unió Laurediana, té dues prioritats que poden portar a una falsa valoració del parc: UL ha de salvar la figura política de Josep Pintat i ha d'impedir una caiguda en picat del partit. Cerni Cairat -ho ha dit- farà una valoració del parc lliure de línies vermelles i de punts intocables. Al Sr. Cairat li serà de poca o nul.la utilitat l'estudi de l'empresa KPMG encomanat pel Sr. Vila: un estudi molt segurament condicionat per tota mena de a prioris. Per a mi, és impensable, per exemple, que KPMG salvés el parc d'animals si no hi estava obligat.

    Respondre
  • #3 Pere
    (28/06/19 08:03)

    I què faran?. Anar contra els interessos del papá i nedar contra corrent o simplement serà un canvi de caretes?

    Respondre
  • #2 Josep
    (28/06/19 07:41)

    La demanda inicial al comú, i punt de sortida de Desperta Laurèdia, no la podrà, de cap manera, atendre el Sr. Vila. El projecte de la tirolina no es pot aturar ni ajornar perquè hi ha contractes en ferm i primers pagaments ja executats. El Sr. Vila ha superat el punt de retorn. La reunió de poble només servirà per explicar el projecte en curs. No servirà per sondejar els ciutadans per saber si volen o no volen el giny.

    Respondre
  • #1 Aureli
    (28/06/19 07:20)

    Les accions actualment existents de Naturlandia només les podria comprar una ONG d'ajuda al desenvolupament de les comunitats locals en situació d'emergència extrema. Riure per no plorar.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts