L'heliport a les Tresoles segueix pendent d'informes tècnics

Govern recorda que la voluntat és el consens amb la plataforma contrària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte d’heliport a les Tresoles segueix viu. El ministre portaveu, Eric Jover, va assenyalar ahir que segueixen pendents de rebre els darrers informes tècnics sobre la viabilitat de la infraestructura en aquella zona i que un cop els rebin entraran en contacte amb la plataforma veïnal que s’hi oposa. “Un cop tinguem aquests elements tècnics conjuntament amb la plataforma valorarem la idoneïtat o no d’impulsar aquest projecte”, va assegurar Jover. El portaveu de l’executiu també es va referir, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, al projecte d’aeroport a Grau Roig per concloure que és prematur posicionar-se quan encara manquen estudis importants a tirar endavant, com els d’impacte mediambiental i sonor, i els de viabilitat econòmica. En tot cas, l’executiu entén que la Cambra és la que ha de seguir “liderant” la resta d’etapes que s’han de cobrir, sota la supervisió dels ministeris implicats, que n’haurien de validar els informes que arribin.

En l’àmbit del transport de passatgers el que sí que és imminent és que l’1 de setembre començarà a funcionar la nova concessió de línies de bus interurbà, que explotaran la Cooperativa i Autocars Nadal. El consell de ministres va validar les noves tarifes, que ja s’havien fixat al plec de bases, i que responen a la filosofia de premiar els viatgers habituals amb rebaixes dels abonaments multiviatge d’entre el 7% i el 10%, mentre que s’apuja el bitllet senzill entre un 2% i un 3%. Per exemple, el bitllet de la zona 1 passarà a costar 1,90 euros, mentre que els abonaments de 10, 20, 30 i 40 viatges costaran 12,40, 23,50, 33,70 i 42,60, respectivament. La tarifa del tiquet setmanal sense límit de viatges serà de 24,30 euros i la del tiquet mensual amb viatges il·limitats, de 70 euros. L’executiu va recordar que les noves condicions de la concessió permeten els transbordaments i, per exemple, els viatgers podran moure’s amb el mateix bitllet a la zona 1 durant els 60 minuts posteriors a validar-lo.

Adjudicacions

El consell de ministres va adjudicar les obres de protecció del marge esquerre del riu Valira a la zona de la depuradora de Sant Julià. Els treballs consisteixen a construir uns murs de canalització en una parcel·la privada, el titular de la qual, la societat COSP, sufragarà una mica més de la meitat de la inversió d’1,14 milions pressupostada. L’UTE d’empreses formada per TP la Coma i Tecsol serà l’encarregada d’executar els treballs.

tracking