Religió

El Bisbat suspèn 4 mossens per formar part d'una secta amb pràctiques sexuals

El Bisbat suspèn 4 mossens per formar part d'una secta amb pràctiques sexualsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bisbat d’Urgell ha suspès quatre capellans de la diòcesi que van pertànyer a la clausurada associació Seminari del Poble de Déu, que investiga un tribunal eclesiàstic a instàncies del Vaticà per suposades pràctiques sectàries incompatibles amb la doctrina de l’Església, entre les quals pràctiques sexuals. Són els dos sacerdots de la parròquia de Bellver de Cerdanya, Carles Rivas Marra i Melcior Querol Solà, i dos capellans de la rectoria de Ribes de Freser (un dels quals rector del santuari de Núria), a Girona.

Fonts oficials de la diòcesi van assegurar que els serveis que oferien aquestes quatre persones els duran a terme mossens suplents procedents de parròquies veïnes “fins que no conclogui la investigació en curs”. Les mateixes fonts van indicar que “la suspensió no s’ha aplicat abans perquè estàvem a l’espera de la diòcesi de Tarragona”, que va creure oportú, van explicar, deixar passar la celebració de diverses festes majors locals abans de fer efectiva la suspensió de l’exercici públic.

Aquestes quatre suspensions se sumen a les dels tres sacerdots implicats de Lleida i als altres tres de l’arquebisbat de Tar­ragona. En total, són 17 els mossens que s’estan investigant per delictes canònics, com ara el trencament del celibat.

tracking