telecomunicacions

Andorra Telecom espera triplicar el consum de 'roaming'

L’any passat es va gastar un total de 20.000 gigabytes, amb un creixement anual del 258%

Andorra Telecom espera triplicar el consum de 'roaming'ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom espera que aquest estiu es tripliqui el consum de roaming. Així ho va afirmar ahir el portaveu de la companyia, Carles Casadevall, qui va assenyalar que durant l’estiu passat la utilització d’aquest servei va créixer de 6.000 gigabytes a 20.000, és a dir, un 258%, per la qual cosa la parapública espera una evolució semblant durant el juliol i l’agost d’aquest any. Així mateix, Casadevall va apuntar que el 77% dels 59.000 usuaris de telefonia mòbil de la parapública van sortir del país l’estiu passat, dels quals el 30% va fer servir les dades de manera habitual. El portaveu d’Andorra Telecom va valorar aquestes xifres com “una bestiesa” i va afirmar que és difícil que es puguin donar en altres països del continent.

Davant la previsió de creixement del consum de roaming, Andorra Telecom va presentar ahir un seguit de mesures per millorar el servei. La primera consistirà a duplicar les dades en les tarifes que incloguin roaming. D’altra banda, les dades extra per a Andorra que es poden contractar quan un usuari esgota les que inclou la seva tarifa tindran un descompte del 50% durant el juliol i l’agost.

Casadevall va aprofitar la presentació per mostrar altres dades, com per exemple el nombre de targetes SIM que la companyia té actives actualment, que ascendeix a 67.000 de contracte i 17.000 de prepagament. D’aquestes darreres, el 10% són utilitzades per turistes. D’altra banda, el portaveu d’Andorra Telecom va afirmar que l’arribada de la tecnologia 5G a Andorra està prevista per a final del 2020 o fins i tot el 2021, i va anunciar que aquesta mateixa setmana es disposarà dels comptes d’Avatel perta­nyents a l’exercici 2017.

tracking