S'ajorna el judici contra l'exdirector de la presó per revelar informació

Neix a l'hospital el nadó de la dona reclosa al centre penitenciariARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va decidir ahir ajornar el judici contra qui era director del centre penitenciari de la Comella l’any 2014, que està processat per revelar informació des de la posició que li atorgava el seu càrrec. L’ajornament es produeix com a conseqüència de la demanda de la defensa de declarar la nul·litat de part de les proves presentades pel ministeri fiscal, ja que aquestes consisteixen en unes escoltes telefòniques pertanyents a una altra causa i el Tribunal Constitucional prohibeix presentar proves d’altres casos. La fiscalia demana dos anys d’inhabilitació per a l’exdirector com a presumte autor d’un delicte de revelació d’informació per autoritat o funcionari.

El ministeri fiscal acusa el processat d’haver informat un antic pres que estava sent investigat per la policia. Es tracta d’un exbancari que, durant un període al centre penitenciari fa sis anys, va facilitar informació de diferents entitats bancàries a un ciutadà de nacionalitat ucraïnesa que aquest va utilitzar per fer xantatge. Arran d’unes peticions que es van fer a la direcció de la presó durant la instrucció, l’exdirector va informar l’exbancari que estava sent investigat.

La defensa, que demana l’absolució del processat perquè entén que no va cometre el delicte, reclama que es declari la nul·litat de les escoltes telefòniques que es presenten com a prova, algunes de les quals són provinents d’altres causes. A més, la defensa al·lega que el processat està sent jutjat per undelicte menor i aquestes escoltes telefòniques només poden ser efectuades en casos de delictes majors.

La fiscalia va sol·licitar que se suspengués el judici per decidir si s’han de retirar com a prova de la causa les escoltes que la defensa ha al·legat que són il·legals i el Tribunal de Corts va decidir ajornar la vista fins al 12 de setembre.

tracking