x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Seguretat social

La despesa de la CASS augmenta un 9,3% respecte al març de l'any passat

La branca general ha patit pèrdues de 24,8 milions d'euros en prestacions sanitàries i de 14,8 milions en baixes i pensions d'invalidesa i orfenesa
La CASS considera que millorar el tracte amb els usuaris serà prioritari aquest any.

La valoració dels afiliats a la CASS és de notable

Entrada de l'edifici de la CASS

Alexandra Muratet
Actualitzada 25/06/2019 a les 20:34
La despesa de prestacions de la branca general de la Cass ha augmentat un 9,3% respecte al primer trimestre del 2018. D'aquesta xifra, s'extreu que les sanitàries han suposat un total de 24,8 milions d'euros mentre que les econòmiques, que agrupen baixes, pensions d'invalidesa i d'orfenesa han estat de 14,8 milions, un 8,8% més que al març de l'any anterior. La branca de jubilació també ha patit un increment de les despeses de les pensions contributives. En aquest sentit, s'ha gastat 24,3 milions d'euros, xifra que suposa el 10,5%. Tot i així, les no contributives s'han reduït un 5,5%, amb 1,1 milions, gràcies a la nova legislació de serveis socials i sociosanitaris sobre les pensions de solidaritat de la gent gran, les quals Govern es fa càrrec directament.
Pel que fa als ingressos, la Cass ha rebut un total de 32,9 milions d'euros de les cotitzacions de la branca general ha augmentat un 4,%. D'aquests, destaquen els 32,9 milions d'euros recaptats dels assalariats i treballadors per compte propi i els 2,5 milions per pensions i baixes. A la branca de jubilació l'augment ha estat menor, amb un 3,7% respecte al primer trimestre del 2018. Les contribucions dels assalariats i treballadors per compte propi ha estat de 38,2 milions, mentre que les prestacions econòmiques han estat d'1 milió i les transferències de Govern per finançar altres pensions no contributives ha estat d'1,1 milions d'euros.
Etiquetes
  • #4 karlitos
    (25/06/19 23:50)

    Les malas inversions, la CASS te la necessitat imperativa de responsabilitat, penal de la gestiò dels seus directius i govern.Els governs anteriors ,d`ara i del futur son els protagonistas del descalabro economic.

    Respondre
  • #3 Robert
    (25/06/19 22:33)

    I el nou govern pensa fer alguna cosa? El desgovern a la Cass dura des de fa molt temps!!!

    Respondre
  • #2 La Veu del Ciutadà actiu
    (25/06/19 22:08)

    Doneu als metges una quota anyal d'atribució de baixes. Canviarà radicalment el tema. Andorra avui es sembla als carrers de Lourdes. Gent amb crosses a cada cantonada de carrer. Una disbauxa. Pitjor el percentatge des baixes laborals entre funcionaris: la depressió arrasaaaa! Molt perillós treballar a Govern o al Comú, pitjor que l'amiant.

    Respondre
  • #1 Toni
    (25/06/19 20:49)

    massa gent de baixa amb la panxa al sol, després quatre llagrimetes al metge de la c.a.s.s. i s'en tornen a la platja.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts