Fiscalització

El Tribunal de Comptes 'suspèn' els números del partit liberal

Diu que no expressen la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera

El Tribunal de Comptes 'suspèn' els números del partit liberalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes considera que els comptes anuals sotmesos a fiscalització de Liberals d’Andorra “no expressen la imatge fidel del patrimoni i la situació financera de la formació” a 31 de desembre de 2017. I no ho fan perquè no incorpora en els seus estats financers els comptes corresponents a les eleccions generals ni els comptes corresponents a les eleccions comunals celebrades durant l’exercici 2015 i per la importància quantitativa d’algunes de les observacions realitzades pel tribunal. Entre aquestes observacions destaca que la formació no presenta en la seva comptabilitat els llibres de tresoreria amb el detall previst, que dins de la memòria explicativa no s’informa dels procediments establerts pel que fa al control intern, i que la memòria explicativa dels comptes informa d’unes obligacions bancàries a 31 de desembre de 2017, per activitat electoral, de 124.871 euros que no han estat comptabilitzades en els estats financers de la formació.

En les al·legacions presentades pels liberals, la formació admet alguna de les mancances detectades l’any 2017, però assenyala que l’any passat ja es van dur a terme alguna de les millores requerides pel Tribunal de Comptes per solucionar-les.

D’altra banda, segons les dades de l’organ fiscalizador, DA va ser al 2017 el partit que més diners va ingressar dels seus afiliats. Concretament, 118.191 euros. Els liberals van recaptar 37.745 euros i el PS 26.179 euros. Els liberals eren els únics que tenien deutes bancaris el 2017.

Resposta del SAAS

El SAAS va emetre ahir un comunicat en què diu que la contribució als àpats del personal quedarà emparada en el nou reglament de personal que està elaborant.

tracking