El 45% del tabac il·legal de Tolosa és d'Andorra

El 45% del tabac il·legal de Tolosa és d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 45% del tabac de contraban que es va vendre a la ciutat de Tolosa l’any passat provenia d’Andorra, segons es recull en un estudi elaborat per la companyia Seita Imperial Tobacco, la segona empresa comercialitzadora de tabac a França. L’andorrà és el principal mercat entre les xarxes de contrabandistes que operen a la capital d’Occitània, davant de l’algerià, que suposa el 32% del tabac il·legal que es va consumir l’any passat a la ciutat francesa.

En el mateix estudi, que s’ha fet públic aquesta setmana, s’assenyala que més de la meitat del tabac que es compra a Tolosa prové del mercat de contraban. Concretament, l’any passat el 55% dels paquets que es van adquirir a Tolosa es van vendre de manera il·legal. La compra de tabac de contraban s’ha incrementat en gairebé vint punts en un any, ja que segons s’assenyala a l’informe el 2017 el 38% del tabac consumit a la ciutat va ser comprat de manera il·legal.

L’estudi s’ha realitzat a través d’entrevistes amb fumadors i amb la recolecció de paquets usats. El resultat del mateix situa Tolosa com la segona ciutat entre les més grans de França on es consumeixen més cigarretes procedents de circuits no oficials. La primera ciutat és la nord-catalana de Perpinyà.

L’informe de Seita Imperial Tobacco assenyala dues raons per explicar l’elevadíssim consum de tabac provinent d’Andorra. La primera, el fet que el Principat, concretament el Pas de la Casa, està relativament a prop de Tolosa. A poc més de dues hores de cotxe. La segona, l’alt diferencial de preus que hi ha entre el tabac andorrà i el francès. Un diferencial que es preveu que augmenti en els propers mesos, ja que les autoritats franceses tenen previst tornar a apujar el preu del tabac fins que un paquet de ros tingui un preu mínim de deu euros.

tracking