Exteriors

Carles Àlvarez Marfany serà el nou ambaixador al Vaticà

L’exministre substitueix Jaume Serra, que manté Portugal i assumeix l’OSCE

Carles Àlvarez Marfany serà el nou ambaixador al Vaticà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de DA a la llista parroquial de Sant Julià a les eleccions passades i exministre de Salut en l’últim Govern Martí Carles Àlvarez Marfany serà el nou ambaixador d’Andorra a la Santa Seu en subtitució de Jaume Serra, que deixa la representació diplomàtica al Vaticà després de vuit anys. Marfany assumirà també la representació a Sant Marino. Serra seguirà al capdavant de l’ambaixada a Portugal, a la qual afegeix la representació a l’OSCE, Alemanya i Àustria.

La representació diplomàtica afegirà tres membres més també com a ambaixadors no residents. L’exconseller general la legislatura anterior Carles Jordana serà nomenat ambaixador al Regne Unit i Irlanda. Enric Tarrado, conseller durant dues legislatures i amb experiència com a membre de cos diplomàtic assumeix la representació davant de Romania, Hongria i Txèquia. El polític d’Andorra la Vella va concórrer també sense èxit els comicis passats liderant la llista parroquial de DA al costat de Marc Pons. I l’encampadà Gil Rossell serà el nou ambaixador davant dels països bàltics. Amb la qual cosa queda pràcticament tancada la nova estructura diplomàtica del ministeri que encapçala Maria Ubach.

El consell de ministres ja va determinar dimecres passat els ambaixadors residents. Elisenda Vives es manté com a representant als Estas Units i l’ONU i Esther Rabassa a la Unió Europea. L’exministra Eva Descàrrega anirà a París mentre que l’exsíndic Vicenç Mateu tornarà a posar-se al capdavant de la seu diplomàtica a la capital espanyola. Joan Forné serà el representant al Consell d’Europa.

Carles Àlvarez Marfany serà el nou ambaixador al Vaticà

tracking