Societat

Podem denuncia la proliferació de pisos pastera pel preu del lloguer

Seguí alerta que hi ha famílies que s’han vist abocades a compartir el mateix habitatge

Podem denuncia la proliferació de pisos pastera pel preu del lloguerARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manca d’habitatges i l’elevat preu dels lloguers ha provocat que famílies de residents del país s’hagin vist abocades a compartir pisos que no estan preparats per acollir un gran nombre de persones. Es tracta d’una situació “preocupant” i de la qual en té constància Podem Andorra. El seu president, Joan Seguí, explica que ha tingut coneixement de l’existència de diversos “pisos pastera de famílies que viuen a Andorra i que han de compartir pis”. “S’han d’ajuntar perquè ja no és suficient amb el salari del pare i de la mare”, justifica. En aquest sentit, Seguí exposa que hi ha habitatges en què s’han instal·lat lliteres “a tot arreu” per poder acollir fins i tot “tres o quatre famílies”.

“Això té riscos per si hi ha, per exemple, algun accident”, adverteix. Una situació que ja s’ha donat amb anterioritat al Principat, si bé fins ara els pisos sobre ocupats eren de temporers a l’hivern. “Si t’estan demanant 1.000 euros mensuals per un habitatge, què fas?”, pregunta retòricament Seguí, que sentencia que el “nou Govern” hauria de “prendre decisions amb celeritat”. Precisament per aquest motiu Podem Andorra organitza avui una acampada per protestar contra l’increment del preu dels lloguers i la passivitat de l’executiu. L’acte comença a les 13.30 hores a la plaça del Poble d’Andorra la Vella i s’allargarà 24 hores. És a dir, es donarà per acabat a les 13.30 hores de demà. D’aquesta manera, l’acampada tindrà el mateix format que la del 2018, amb xerrades i lectures de manifest. De fet, Podem, que organitza la protesta amb la col·laboració de l’USdA i del SAT, calcula que hi poden pernoctar una cinquantena de persones. La mateixa xifra que l’any passat.

No obstant això, Joan Seguí és conscient que la previsió meteorològica d’avui marca pluja. Una circumstància que pot perjudicar l’assistència, tot i que en principi l’acampada no s’anul·larà si plou. En qualsevol cas, el líder del partit morat confia que la protesta serveixi perquè el Govern es conscienciï de la situació del país.

tracking