Justícia

Colòmbia ordena capturar Sanguinetti pel 'cas Odebrecht'

L’acusen de ser el nexe entre BPA i negocis de polítics amb la constructora

Colòmbia ordena capturar Sanguinetti pel 'cas Odebrecht'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia colombiana va demanar la captura internacional d’Andrés Betingo Sanguinetti, exgerent de la filial de Banca Privada d’Andorra (BPA) a l’Uruguai i germanastre de l’expresident de l’Uruguai Julio Maria Sanguinetti, acusat de fer de nexe entre BPA i els negocis de polítics corruptes amb la constructora brasilera Odebrecht. La fiscalia ja va cursar a Interpol l’anomenada notificació blava, que implica la sol·licitud “per recopilar informació addicional sobre la identitat d’una persona, ubicació o activitats en relació amb un delicte”.

La connexió que va portar la Justícia colombiana a demanar la captura de Sanguinetti va ser Gabriel García Morales, exviceministre de Transport del govern colombià d’Álvaro Uribe, qui hauria rebut un suborn de 6,5 milions de dòlars de la constructora brasilera Odebrecht a través de BPA. Qui hauria ordenat aquest pagament seria José Elías Melo, l’expresident de l’empresa financera Corficolombiana. Melo va ser condemnat a onze anys de presó per col·laborar amb Odebrecht a pagar els suborns que li van permetre quedar-se amb el gran projecte viària de la Ruta del Sol II. Segons va argumentar la fiscalia, es va fer una transferència de quasi deu milions de dòlars des dels comptes de la Concesionaria Ruta del Sol II amb destí als comptes a Andorra. Els investigadors consideren que Sanguinetti va jugar un paper clau en aquests pagaments.

Sanguinetti, extradit de l’Uruguai, però que hi va tornar el juny del 2018 , va ser encausat a Andor­ra com a implicat per la suposada xarxa que BPA hauria organitzat per a Odebrecht.

tracking