SANT JOAN

Protecció civil alerta de l'alt risc d'incendi a Sant Julià i Andorra la Vella

L'ens alerta que no tots els petards són adequats per als més petits i recomana que els menors de 12 anys no en manipulin cap

Protecció civil alerta de l'alt risc d'incendi a Sant Julià i Andorra la VellaProtecció Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil mostra les parròquies amb el grau de perillositat d'incendi al mapa del Principat, sent Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella les zones amb més risc. Les altes temperatures i la falta de pluja dels darrers dies han provocat l'arribada d'aquesta situació d'alerta, per aquest motiu avisa de la prohibició de fer barbacoes i del llançament de coets. L'ens recorda extremar les precaucions i dóna algunes recomanacions que cal seguir a l'hora d'utilitzar petards. Algunes d'aquestes són assegurar-se de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat, no guardar-se els petards a les butxaques, encendre la metxa per l'extrem per tal que doni temps d'enretirar-se o no tallar el tros final de les traques. És important tenir en compte que cal encendre el material pirotècnic mínim a 15 metres de vehicles, cases o mobiliari urbà, i mínim a 100 metres del bosc i línies elèctriques.Alhora alerta de no llençar petards contra ningú, no encendre'ls dins un establiment i no ficar petards dins de totxanes o ampolles perquè, en explotar, fan metralla i poden ferir algú. Si es vol fer una encesa de foc per als actes festius com correfocs, falles i fogueres, coets pirotècnics o castells de foc, cal comunicar al comú corresponent.

Protecció Civil alerta que no tots els petards són adequats per als més petits i recomana que els menors de 12 anys no en manipulin cap. Fan una distinció de petards segons el risc de manipulació i la franja d'edat adequada. Les bengales, bombetes i fonts poden emprar-les a partir de 12 anys a causa del baix risc, sempre que estiguin a una distància prudencial d'un metre. A més d'aquests dos tipus, a partir dels 16 anys també es poden tirar petards (trons, traques xineses), petards voladors (paracaigudes, correcames, xiuladors, rodes i gira-sols), coets (de tro i de llum) i bateries (combinacions i candeles) per comportar un risc mitjà, a condició que els llencin a 8 metres de distància.

tracking