x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Espot i Martí lluiten pel control del comitè demòcrata d'Escaldes

L’excap de Govern s’oposa a un pacte amb Liberals a les eleccions comunals
Espot i Martí se saluden en l'acte del relleu al capdavant de Govern.

Espot i Martí es disputen el control del comitè d'Escaldes

Espot i Martí se saluden en l'acte del relleu al capdavant de Govern.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/06/2019 a les 12:29
El comitè demòcrata d’Escaldes és el principal focus de lluita entre Xavier Espot i Toni Martí que té com a rerefons el suport i el rebuig que ha generat el pacte amb els liberals. El desencís en les files demòcrates per l’acord, a la inversa dels liberals on la sensació és que el joc a totes les bandes de Gallardo els ha salvat d’anar cap a la intrascendència o la desaparició, no ha disminuït amb el pas dels dies. Una part important del vessant més veterà de DA continua sense entendre com s’ha pogut pactar amb qui durant quatre anys ha estat atacant el Govern amb algunes acusacions que ratllaven la difamació i la injúria, segons diferents fonts demòcrates. Toni Martí s’ha erigit com el representant d’un corrent crític que no està disposat que el pacte s’estengui a les comunals i s’entreguin un conjunt de càrrecs a un partit que per percentatge de vot (12%) amb prou feines podria tenir algun representant a l’oposició.
Els crítics envers el pacte consideren que si era necessari calia governar en solitari, comptant amb els suports puntuals de terceravia perquè la conducta dels liberals durant la legislatura passada, donant suport a tots els atacs de l’entorn de BPA (Cinca, Espot i Martí van condemnar la situació comparant a Gallardo amb l’altaveu dels Cierco) feia inviable anar junts a posteriori. La confiança del sector crític de DA amb la lleialtat dels liberals és zero perquè consideren que ho traeixen tot el que van fer la legislatura passada o traeixen Espot. A banda de rebutjar el pacte, una de les queixes fonamentals és la cessió d’una xifra de ministres (4) i càrrecs (més d’una desena) que no corresponen al pes dels liberals. Es retreu a Espot que no ha sabut negociar davant la situació complicadíssima del partit de Gallardo. Els mals resultats a les eleccions van deixar els liberals entre l’espassa de ser una crossa del PS i perdre l’electorat i la paret d’anar sols a les comunals sense cap opció.

Aquest enfrontament soterrat entre les dues faccions demòcrates té a la parròquia d’Escaldes el punt de mira perquè la majoria del comú està en contra del pacte. Toni Martí vol aconseguir el control per poder frenar l’avenç dels liberals i Xavier Espot necessita mantenir al seu costat el comitè per evitar un enfrontament fratricida. En cas que la majoria comunal i Martí triomfin el punt fonamental serà l’oposició al pacte a Escaldes per a les eleccions comunals. Això abocarà Espot a un problema greu amb els liberals que, amb els percentatges de vot a la ma, necessiten pactar amb algú arreu per no sortit escombrats. Els liberals escaldencs ja han rebut els indicis del rebuig total de la majoria comunal al pacte i fins i tot s’han començat a plantejar tornar a parlar amb el PS, situació que, segons fonts socialdemòcrates, es podria considerar literalment un “insult” després de la “traïció” postelectoral dels de Gallardo.
Tot i que en tots els comitès hi ha veus crítiques amb el pacte només és a Escaldes on el rebuig podria ser majoritari ja que en realitat les dues tendències no s’han pesat. Com bona part dels més veterans de DA s’estan apartant de la primera línia l’impacte del sector crític entre els càrrecs actuals és discret.
Etiquetes
  • #14 Cris
    (24/06/19 11:30)

  • #13 Carlemanyet
    (18/06/19 00:14)

    Martí Petit ha de deixar la política. La derrota de la seva candidatura a la territorial és una mostra que l electorat va triar una altra via. Massa que Espot ha agafat la candidata de Martí com a Ministra. On és la Moral? Qui perd ha perdut. Cap a casa!

    Respondre
  • #12 Si senyor
    (17/06/19 23:19)

    Toni, torna, siuspkau. No deixis aquesta colla mal vendre el pais. Tu, al menys miraves per l'interes general.

    Respondre
  • #11 Carla
    (17/06/19 20:51)

    No hi ha forma que el Sr. Marti deixi d'enredar la troca. No vol entendre que ha de deixar pas als altres. Es pensa que la parròquia d'Escaldes és propietat seva i la vol seguir controlant com ha fet fins ara. Torni's a presentar Sr. Martí, faci un altre partit, així els vots es repartiran i guanyarà el PS. Molt bona estratègia.

    Respondre
  • #10 Gracies Toni
    (17/06/19 19:41)

    Nomes puc dir gràcies pel que has fet pel pais. Criticar des de l'oposició es ben facil.
    Tambe opino que no pacti DA amb LA

    Respondre
  • #9 Josep
    (17/06/19 19:36)

    Normal que el Marti estigui enfadat: amb el vall de cadiretes colocant a oportunistes com el Gallardo i el Minoves molts no votarem a l'Espot mai mes ni en pintura 

    Respondre
  • #8 pasamonte
    (17/06/19 18:51)

    Un politic que pasara a la historia per les seves mancances, incompetències, malifetes i destralades i per no conèixer a si mateix. Un polític superb!!!!!!!

    Respondre
  • #7 No amb Liberals
    (17/06/19 15:44)

    DA d'escaldes no necessita pactar amb els liberals ja que han fet una excel·lent feina!!! El Toni te tota la raó del món, a més la territorial d'escaldes no es va perdre en cap cas x culpa del Toni Marti, sino x culpa de la Calvó q no cau bé, i els vots q va fer va ser gracies al Toni, el Toni hagués arrassat com ha fet sempre a escaldes i punt.

    Respondre
  • #6 Pep
    (17/06/19 12:42)

    Considero i estic convençut que el Sr. Antoni Marti a Escaldes Engordany és pot passejar amb el cap bén alt!! No es pot ignorar la seva valua i experiència política!!
    El sr. Espot es una persona vàlida per governar però sens e experiencia, lo qual l'ha portat al pacte amb Liberals del qual o pagarà car!! de fet ja ha passat per caixa repartint tants Ministeris i altres cadires!!
    El temps dirà!!
    Sr. Toni Marti no es desanimi i si pot ser no deixí la política de banda, continuí donat com dic jo "consells de savi" que a mes d'un li faran falta!!
    I per Escaldes Engordany jo tanpoc vull un pacte DA-Liberlas!!

    Respondre
  • #5 presa de pèl
    (17/06/19 12:07)

    El Martí ha esdevingut un professional de la política. No sap fer res més !! La desfeta a Escaldes va estar una sanció a les seves males maneres. Fora d'una vegada !!!

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts