Pena de dos anys condicionals per una agressió amb una taula de snow

L’atacant, un jove francès, va provocar una ferida al cap a un turista espanyol a les pistes del Pas

Pena de dos anys condicionals per una agressió amb una taula de snowArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha decidit condemnar a dos anys de presó condicional i el pagament de 16.000 euros d’indemnització un jove francès per haver atacat un turista espanyol amb una taula de snowboard a les pistes del Pas de la Casa. La pena es correspon amb la demanda de la fiscalia, però és un any inferior a la de l’acusació particular. En termes econòmics, el Tribunal ha tingut en compte gran part de les despeses que va originar l’agressió a la víctima i que l’acusació demanava que el processat compensés, ja que la demanda era de 18.000 €. El fort atac es va produir el desembre del 2016. Malgrat portar el casc, el cop que el jove li va propinar va provocar a la víctima, un home de 53 anys, una ferida al cap que va requerir 14 punts de sutura per curar-se. L’home es trobava esquiant amb el seu fill, que intentant defensar el seu pare va rebre un fort cop amb la taula que li va trencar el colze.

L’enfrontament es va gestar uns minuts abans, quan pare, fill i un amic baixaven per una de les pistes de l’estació. Un grup d’esquiadors francesos d’uns vint anys es van creuar i van tombar l’amic del fill, per la qual cosa aquests els van increpar. Poc després, els joves van veure els turistes espanyols al telecadira i van començar a insultar-los. Quan ja es trobaven baixant, la víctima i els seus dos acompanyants es van trobar que els esquiadors francesos els esperaven a baix de la pista. Llavors van iniciar una baralla verbal que va concloure amb el fort atac d’un dels joves a l’home. Aquest va caure a terra sagnant i el seu fill va intentar defensar-lo davant els crits dels amics de l’agressor, que l’instaven a rematar-lo. Després de colpejar també el fill, amb la consegüent fractura, un pister va aconseguir parar l’agressor.

atac per l’esquena

Com que el processat va efectuar l’atac per l’esquena, l’acusació particular va considerar que la pena hauria de ser superior a la que demanava la fiscalia, ja que contemplava l’agreujant que el jove va atacar l’home des d’un punt que estava fora del seu camp visual. Així mateix, consideraven la taula de snowboard una arma, ja que és un objecte afilat i pesant que pot ferir greument una persona si s’utilitza per cometre una agressió. Els 18.000 euros que la part de la víctima va demanar corresponien a compensacions econòmiques per perjudici físic, els forfets d’esquí que no van poder utilitzar o altres com les despeses dels desplaçaments a Andorra i els allotjaments a què van haver de fer front a causa del procediment judicial. La defensa va admetre els fets i va assumir una condemna per part del Tribunal, però va demanar que aquesta fos rebaixada a un any de presó condicional i que la indemnització per responsabilitat civil es reduís a una quantitat propera als 7.000 €, ja que no considerava que l’acusat hagués d’assumir algunes despeses com per exemple l’hotel en què s’allotjava la víctima.

tracking