Congrés Demòcrata

Xavier Espot presidirà l'executiva demòcrata

El cap de l’executiu encapçalarà l’executiva de Demòcrates, mentre que Jaume Serra i Rosalina Areny seran els secretaris general i d’organització

Xavier Espot presidirà l'executiva demòcrataFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’executiu, Xavier Espot, va defensar ahir el pacte de govern al qual Demòcrates (DA) va arribar amb Liberals d’Andorra (L’A) i Ciutadans Compromesos (CC) ja que considera que van ser els electors els que, amb els seus vots, van demanar DA que posés en marxa “una nova cultura de coalició i entesa”. “Jo vull governar per a una àmplia majoria del país i per això volia que la majoria del Consell estigués representada al Govern”, hi va afegir. Ho va explicar ahir durant la celebració del cinquè congrés del partit demòcrata en el qual va ser escollit com a nou president de l’executiva del partit taronja. Conjuntament amb ell, Jaume Serra i Rosalina Areny ocuparan els altres dos alts càrrecs de l’executiva, i seran els nous secretaris generals i d’organització, respectivament.

Durant el seu discurs, Espot va manifestar que la inclusió dels altres dos partits participants en el pacte afegeix més seguretat a l’executiu. “Com més s’assembli el Govern a la majoria del Consell General, i en definitiva a la majoria de la societat, més estable serà i més efectives seran les polítiques”, va explicar, tot considerant que el parlament actual és un “retrat més fidel de la societat” que el de la legislatura passada. El nou president de l’executiva demòcrata també va defensar la gran “maduresa” que DA va demostrar “per haver estat capaços d’entendre el resultat electoral, fer les reflexions oportunes i actuar en conseqüència”.

Espot va recordar que el partit taronja no va néixer com un partit per dividir, sinó que “va néixer com una gran coalició amb persones vingudes de diferents orígens”. “Recuperem aquell esperit fundacional del 2011”, va afegir el cp de Govern. I per aquest motiu considera que el partit taronja és el més indicat “per pilotar aquesta nova etapa política”. “La coalició i el pacte el portem en la nostra essència”, va dir.

AGLUTINAR LA MAJORIA SOCIAL

El president de l’executiva de DA creu que un dels objectius del partit ha de ser “fer créixer l’espai de centre reformista que encarnem”. Espot considera que les eleccions van demostrar que el partit domina aquest espai però que s’ha d’aspirar a fer-lo créixer “i encisar més ciutadans cap al nostre projecte”. En definitiva, aglutinar millor l’àmplia majoria social que volen representar. Un altre dels objectius que es va fixar el nou president de l’executiva de DA és la intenció de revalidar a les eleccions comunals “els grans resultats” obtinguts el 2015. “És molt important perquè DA és una formació que una part del seu èxit rau en el fort grau d’implantació territorial que té, (...) i a més perquè des dels comuns es fan les polítiques de proximitat”.

El congrés va ser el primer des de les eleccions generals del passat 7 d’abril. Tot i la nova etapa de coalicions que s’ha obert a l’escenari polític andorrà i que Espot va defensar, el cap de Govern també va voler recordar que DA va guanyar les eleccions, amb un “excel·lent resultat després de 8 anys de govern amb el desgast que comporta”.

EXPERIÈNCIA I RENOVACIÓ

Conjuntament amb Espot, Serra i Areny, la nova executiva de DA es conforma amb Roser Suñé i Cristina Serra a les vicepresidències; Jordi Ribes, com a secretari de Comunicació; Marc Jové assumirà la nova secretaria de Participació del partit; Daniel Mandicó, com a tresorer; Nino Marot, secretari de Relacions Internacionals; Mònica Bonell, representant del grup parlamentari; Èric Jover, representant del Govern, i Josep Àngel Mortés, representant dels comuns. Espot va destacar la representativitat del partit a la nova executiva i l’equilibri entre la “renovació i l’experiència”.

Xavier Espot presidirà l'executiva demòcrata

tracking