Tecnologia

Els bombers utilitzaran drons en incendis i rescats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de bombers començarà a utilitzar drons durant serveis en els quals pugui ser necessari l’enregistrament d’imatges aèries, tèrmiques o termogràfiques durant la recerca de persones perdudes, incendis en habitatges o focs forestals. El cos, que actualment disposa d’un dron que dirigeix un pilot format en la matèria, ha signat un conveni amb Actua per tal de treballar conjuntament en un laboratori de drons per estudiar com aquesta tecnologia els pot ajudar en l’operativa diària i quin tipus de giny s’adapta a aquestes necessitats. El cap del grup de rescat de muntanya (GRM), Òscar Santos, recorda que a l’incendi dels Serradells es va fer enlairar el giny dels bombers per veure l’afectació, però que de poder haver-ho pogut fer durant els treballs podrien haver estudiat cap a on anava el foc. Gràcies al conveni el cos d’extinció d’incendis ja ha pogut dur a terme una primera prova pilot en un simulacre d’accident d’avió.

El director d’Actua, Marc Pons, va manifestar que la creació d’aquest grup de treball té com a intenció principal dinamitzar la utilització d’aquesta tecnologia. “L’objectiu és fomentar la recerca, la innovació i la incorporació de noves tecnologies a l’administració pública i a diferents sectors”, va explicar Pons durant la presentació de l’acord.

El responsable d’Aviació Civil, Guillem Santacreu, que va explicar que al país hi ha 90 drons registrats i que ja s’ha imposat una sanció per infraccions “que afectaven la seguretat”, va explicar que la normativa que permet la seva circulació és menys restrictiva que en d’altres països, quelcom que permet als bombers enlairar els drons en zones urbanes.

Els bombers utilitzaran drons en incendis i rescats

tracking