Educació

Rècord de participació en la cinquena Olimpíada de robòtica

Una vuitantena d’infants d’Andorra i de la Seu d’Urgell competiran amb el seu robot fet a classe

Rècord de participació en la cinquena Olimpíada de robòtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vuitantena d’infants participaran en la cinquena edició de la World Robotic Olympiad (WRO), que organitzarà Andorra Telecom el 20 de juny a Aixovall i que significa la inscripció més multitudinària de totes les que s’han fet fins ara. Enguany hi participaran 27 equips, 17 d’andorrans, i per primera vegada 10 més pujaran des de la Seu d’Urgell. Com sempre, el guanyador tindrà l’oportunitat de participar en l’edició d’Espanya i si fos el cas, a la internacional que se celebrarà a Hongria a final d’any.

La temàtica escollida és la mobilitat sostenible i per això tots els equips hauran de construir uns robots que permetin el desplaçament de persones en diferents espais del terreny de competició. Una altra novetat és que es dividiran els equips en cinc categories en funció de la seva edat, que va dels sis als quinze anys. La competició comença amb el muntatge del robot, en el qual els infants ja han treballat els darrers tres mesos a classe.

La presentació va ser a càrrec d’Elena Torres, Jaume Torres i Maiana Rovira, tres dels infants que hi poden participar, i l’entrenador dels equips andorrans, Joan Rovira, i Inés Martí, responsable d’esdeveniments d’Andorra Telecom.

tracking