transport

Andbus recorrerà el concurs de línies de bus

La companyia no entén com, amb una oferta guanyadora tan baixa, es podrà cobrir el servei

Andbus recorrerà el concurs de línies de bus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbus és la primera companyia que assegura que presentarà un recurs contra l’adjudicació de les línies d’autobús L1 i Bus Exprés que l’executiu va atorgar a Autocars Nadal. La Cooperativa Interurbana, oficialment no ha pres la decisió, i encara està decidint si se suma no, mentre que la Hispanoandorrana, que no fet declaracions oficials des que es va conèixer l’adjudicació, declinaria presentar-la en haver quedat molt lluny amb la seva oferta. Albert Vinseiro, CEO d’Andbus, confirma que els seus serveis jurídics ja estan redactant el plet i no descarta que es pugui ampliar a l’adjudicació integrada. Els motius que argumenta són per una banda que en el plec de bases del concurs públic, malgrat deixar clar que determinats serveis primaven per sobre de la part econòmica, al final no ha estat així i, per l’altra, no entén com Nadal podrà oferir els serveis que s’ha compromès amb una oferta tan baixa. “Hem vist com l’adjudicació dels punts no s’ha fet tenint en compte el que es deia al plec, i com en aspectes on s’assegurava que es donaria màxima puntuació, al final no ha estat així, i en canvi s’ha valorat al màxim la qüestió econòmica quan tampoc havia de ser així”, afirma.

Un exemple paradigmàtic, segons assegura, és el bus lliure, que permet als alumnes escolars utilitzar el bus normal fins als centres educatius i que s’havia d’incloure i tenir en compte però que a l’oferta guanyadora no queda detallat com es farà. “Això és molt curiós perquè diuen que ho faran però no hi ha una partida creada. Sí que inclouen els ingressos però a les despeses no hi apareixen els busos complementaris. No sé si no pagaran el gasoil o què faran”, ironitza. “Aquest servei necessita una dotzena de busos quan les línies regulars només en tenen quatre”, sentencia.

El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, reconeix que encara no han pres la decisió final i que volen esgotar el termini per acabar de decidir-se. “Els advocats encara s’estan mirant l’informe d’adjudicació i és evident que hi ha coses a millorar però no hem determinat quina posició prendrem. No descartem presentar un recurs, també, però no ho podem assegurar”, indica.

Les dues companyies ja havien expressat el seu malestar perquè l’oferta guanyadora tenia un preu molt inferior al de la resta de licitadors i es podria concórrer en una oferta temerària. Segons indicaven els dos responsables, la diferència era de fins a 600.000 euros i avui creuen que Govern ha primat el preu més baix.

tracking