Reportatge

Escoles contra el canvi climàtic

El programa Escola Verda arriba a la seva novena edició amb el 80% dels alumnes del país implicats en projectes de desenvolupament sostenible.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou anys després del naixement del programa Escola Verda, 22 centres escolars del país pertanyents als tres sistemes educatius es van congregar ahir en el Fòrum que es va celebrar al gimnàs del Lycée Comte de Foix. Aquest precisament va ser un dels centres, juntament amb l’escola francesa del Pas de la Casa, que s’ha afegit aquest any a la iniciativa, que ja inclou al 80% dels alumnes d’Andorra. Representants de cada centre escolar van exposar els projectes de desenvolupament sostenible que es porten a terme en les seves escoles, fent de la jornada d’ahir una mostra del compromís que tenen els joves del país amb la protecció del Medi Ambient.

El Lycée Comte de Foix, un dels debutants d’aquest any i amfitrió del Fòrum, va ser el primer a exposar els seus projectes als alumnes de la resta de centres. Després d’una breu explicació de què són l’escalfament global i l’efecte hivernacle, amb l’ajuda d’un vídeo que va donar alguns problemes tècnics, els joves van explicar que durant aquest any han portat a terme una col·lecta de paper per reciclar, una tasca important per evitar el canvi climàtic. D’altra banda, segons va explicar el director del Lycée, Daniel Raynal, els estudiants han construït i instal·lat uns dispositius per recollir el soroll en punts com el menjador de l’escola per tal de conscienciar-los de la importància de controlar els nivells de contaminació acústica. Una conscienciació que Raynal assegura els alumnes no necessiten, ja que “estan molt implicats i sempre mostren molta voluntat per participar en les accions”.

El programa Escola Verda continua creixent i des del Govern es plantegen la possibilitat que pròximament tots els alumnes del país puguin fer-hi part. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, es va mostrar molt satisfeta de l’evolució d’una iniciativa que valora molt positivament: “És un programa transversal que fa que tota la comunitat educativa, els nens, fins i tot les associacions de pares facin projectes al llarg del curs escolar”.

Escoles contra el canvi climàtic

tracking