x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
SANITAT

Salut registra cinc brots d'intoxicació alimentària el 2018

El Ministeri va dur a terme 1.387 controls alimentaris i 11 d'aquests establiments van ser sancionats, deu de caràcter lleu i un de risc, amb una sanció de 3.000 a 30.000€
Josep Maria Casals, cap d'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, a la presentació del balanç del 2018

Salut registra 7 brots d'intoxicació alimentària al 2018

Josep Maria Casals, cap d'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, a la presentació del balanç del 2018

Govern d'Andorra
Actualitzada 07/06/2019 a les 20:18
El Ministeri de Salut va registrar cinc brots d'intoxicació alimentària al llarg del 2018, 3 casos per consum de productes de pesca en mal estat (tonyina) i 2 casos els quals no es va esbrinar l’origen. Durant tot el 2018, a més, es van tenir sospites de 88 casos de TIAC que finalment es va acabar confirmant que es tractava d'un brot de gastroenteritis aguda. També es va registrar un cas aïllat de legionel·losi. A principis del 2018 el Govern va aprovar el nou marc reglamentari referit a la prevenció i el control de la legionel·losi, pel qual es passarà a controlar de dues torres de refrigeració a més de 1.000 instal·lacions o equipaments que es consideren elements de risc pel fet que poden afavorir la producció i posterior dispersió de la legionel·la al medi.
En el Dia mundial de la seguretat alimentària, Josep Maria Casals, cap d'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, ha presentat el balanç del 2018, el qual reflecteix que salut va dur a terme 1.387 controls alimentaris i, d'aquests, 11 establiments van ser sancionats, dos més que el 2017. Deu de les sancions imposades van ser de caràcter lleu, comportant un pagament de 200 a 300 euros, i només una va ser de risc, amb una sanció de 3.000 a 30.000€. En aquest cas salut va realitzar reiterats avisos de falta d'higiene i deficiències en la manipulació d'aliments d'un establiment de restauració comercial. El nombre d'establiments d'activitat alimentària han augmentat un 3% respecte a l'any anterior i, pel que fa a les alertes sanitàries internacionals de productes importats i distribuïts al país que presentaven una situació de risc sanitari, han augmentat en un 75%.
Etiquetes
El més...
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts