Brussel·les denuncia Espanya per les sancions del model 720

Brussel·les denuncia Espanya per les sancions del model 720EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Europea ha denunciat les autoritats espanyoles davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per imposar “sancions desproporcionades als contribuents espanyols” que no declaren els béns que tenen a l’exterior mitjançant una presentació extemporània o incorrecta del model 720. La Comissió considera que aquesta severitat sancionadora pot dificultar les inversions de les empreses i particulars espanyols a l’exterior, quelcom que podria entrar en conflicte amb les llibertats comunitàries del Tractat fundacional de la Unió Europea.

Brussel·les ja va activar el procediment específic d’infracció el novembre del 2015, situació que va desembocar en el dictamen del 15 de febrer del 2017, en el qual s’instava Espanya a modificar la regulació de la declaració de béns i drets a l’estranger. En un comunicat han anunciat que, atès que Espanya no ha fet compliment d’aquesta modificació, “la Comissió ha decidit portar l’assumpte davant el Tribunal de Justícia de la UE”.

El model 720 es va aprovar l’octubre del 2012 en el marc de noves mesures contra el frau fiscal que l’ex-ministre espanyol Cristóbal Montoro va dur a terme. Aquest imprès és una declaració informativa sobre els actius que els contribuents posseeixen a l’estranger per valor de més de 50.000 euros. Des de l’aprovació del model 720, la polèmica va estar present per, precisament, els motius que, finalment, han portat la Comissió Europea a portar Espanya davant el Tribunal Superior de Justícia de la UE.

tracking