Absolt d'un delicte de violació l'autor de l'apunyalament d'Encamp

La suposada víctima no va comparèixer al judici i la fiscal va retirar l’acusació per manca de proves

Absolt d'un delicte de violació l'autor de l'apunyalament d'EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels dos condemnats per l’apunyalament que va tenir lloc a Encamp el 16 de juny del 2017 serà absolt d’un delicte de violació pel qual se’l va jutjar ahir al Tribunal de Corts després que el ministeri fiscal retirés la seva acusació. La fiscal, que també va tenir en compte tots els testimonis de la causa, va considerar que les proves reflectides en autes eren inconsistents i que la declaració del processat havia estat idèntica durant tot el procés. A més, el fet que la suposada víctima no hi comparegués va portar el ministeri fiscal a no mantenir l’acusació del delicte d’agressió sexual constitutiva de violació i va prendre la decisió de retirar-la durant els primers minuts d’un judici que s’esperava que durés tota la jornada, moment en el qual va quedar vist per a sentència en no haver-hi acusació particular. La declaració de la suposada víctima es considerava indispensable per a les dues parts. L’ampli informe d’una psicòloga va posar de manifest que el relat de la suposada víctima era creïble.

El processat va admetre que la relació sexual entre ambdós va existir, però va mantenir en tot moment que es tractava d’una relació consentida. Els fets van ocór­rer la matinada del 28 al 29 de febrer del 2016, després d’una nit de festa en la qual van coincidir en diversos locals del Principat. Ja de matinada, els dos es van trobar a casa d’un amic en comú que estava present durant els fets.

Segons el relat del processat, que va manifestar que no va beure alcohol aquella nit, la suposada víctima el va despertar, quan es trobaven tots tres al sofà, tocant-li la cuixa i les parts íntimes, quelcom que els va portar a mantenir relacions sexuals, primer al dormitori i després al lavabo. La noia sí que hauria consumit alcohol i drogues aquella nit, tot i que l’acusat va manifestar que ella era molt conscient dels seus actes i que mai li va dir que s’aturés ni que tenia parella. Hores després de mantenir relacions amb l’acusat la jove va denunciar els fets a la policia. Abans de retirar la seva acusació, el ministeri fiscal tenia pensat demanar una pena de cinc anys de presó per a l’acusat i una indemnització en concepte de responsabilitat civil de 6.000 euros.

HOMICIDI EN GRAU DE TEMPTATIVA

L’acusat es troba a la presó des de fa dos anys, quan va ser detingut hores després d’apunyalar vuit cops un jove conegut a Encamp i colpejar-li el cap diverses vegades amb un bat de beisbol. L’autor dels fets va ser sentenciat a cinc anys i mig de presó acusat d’homicidi en grau de temptativa. Els fets van ocórrer quan encara era menor de 21 any, fet que es va tenir en compte a l’hora d’imposar la pena. El cas ara es troba al Tribunal Superior després que els lletrats dels dos condemnats i l’acusació particular presentessin diversos recursos contra la sentència. L’advocat de l’acusat absolt de violació va al·legar un trastorn de personalitat per rebaixar-li la pena de cinc anys i mig de presó a dos anys i sis mesos. A més, a la vista oral del TS també va demanar revocar l’expulsió del país i reduir la quantitat a pagar a la víctima en concepte de responsabilitat civil de 100.000 a 60.000 euros.

tracking