Negoci de la neu

Viladomat negocia amb el comú entrar a Naturlandia

L’empresari ha mantingut converses per a una possible participació en l’esquí de fons, el ràfting i la creació d’una escola i un centre de randonée a la cota 2.500

Viladomat negocia amb el comú entrar a Naturlandia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Viladomat ha iniciat converses amb el comú de Sant Julià per tractar la possible entrada a Naturlandia. L’empresari no pretén una adquisició global del parc, però s’ha mostrat interessat en dues de les activitats que hi ha i també ha proposat la possibilitat de crear un nou espai. Les dues activitats en què podria entrar serien l’esquí de fons i el ràfting. Aquesta última no es troba en funcionament, però sí que s’han fet ja proves i Viladomat, segons fonts properes al cas, té vincles amb alguna empresa espanyola especialista en aquesta activitat.

La joia de la corona de l’acord, però, seria la possibilitat de crear una nova cota a Naturlandia. Cal recordar que actualment el parc es troba en dos nivells: la cota 1.600 i la 2.000. És precisament aquest decalatge de 400 metres el que uneix la sortida i l’arribada del tobotronc i és també el recor-regut que hauria de fer en el futur la tirolina de sis places que el comú ja té pactada amb Pidasa, en un projecte on la construcora assumiria un 30% de les accions de la societat propietària del nou giny. El projecte de Viladomat passa per establir una cota 2.500 on s’ubicaria un centre de randonée. L’espai inclouira una escola, amb monitors i, segons altres fonts, buscaria ser el referent als Pirineus d’aquest esport que cada dia té més adeptes.

Aquest projecte requeriria una inversió important però donaria una nova perspectiva a Naturlandia, ja que la cota 2.500 donaria altres opcions de futur i és la porta que comunica Sant Julià amb Claror i la Vall del Madriu. La voluntat de fer un centre en una cota tan alta passa perquè s’aconsegueix certa garantia de disposar de neu més dies de l’any que no pas a la cota 2.000.

Pendents de la tirolina

La negociació de Viladomat arriba en un moment de certa polèmica perquè la majoria comunal ha de presentar en una reunió de poble el projecte per fer la tirolina de sis places més llarga del món amb un pressupost de 5,5 milions d’euros. El projecte s’ha trobat amb l’oposició de part de la ciutadania i alguns grups com Amics de la Rabassa o Desperta Laurèdia sembla que estan esperant a tenir tota la informació a mà per atacar frontalment la proposta. Aquesta mala maror fins que hi hagi la reunió de poble, segons les fonts consultades, és una situació que complica la negociació amb Viladomat. En l’escenari també hi ha una diferència de calendaris.

Mentre l’empresari està explorant el terreny i analitzant si la inversió pot arribar a ser interessant, el comú té una certa pressa a accelerar les negociacions. L’entrada d’un referent com Viladomat a Naturlandia donaria una empenta a una majoria comunal que ha tingut una legislatura molt complicada. Aquest èxit podria reobrir les opcions de Laurèdia en Comú per poder estar en la línia de sortida de les properes comunals.

Les fonts consultades van indicar que un possible pacte amb Viladomat obre la porta a múltiples opcions de col·laboració amb Grandvalira. Dins d’aquestes hipòtesis s’inclou la possibilitat d’un forfet conjunt amb el camp de neu amb el qual, per un afegit, els esquiadors que van a Grandvalira tinguessin l’entrada a Naturlàndia. Aquesta opció, segons les fonts lauredianes consultades, significaria un canvi important en les potencialitats del parc. El fet que els grups d’esquiadors poguessin fer un pack on un dels dies el passessin a Naturlandia multiplica els possibles clients. Aquest estadi, però, encara està molt allunyat, ja que de moment no s’ha superat la fase de l’interès mostrat per Viladomat i la receptivitat absoluta amb el que la majoria comunal ha rebut la possibilitat que l’empresari entri a Naturlandia.

S'INTENTA AVANÇAR LA REUNIÓ DE POBLE

El comú està estudiant la possibilitat d’avançar la reunió de poble per informar la ciutadania sobre el projecte per crear la tirolina de sis places més llarga i amb més desnivell del món. La data inicial estava fixada per al 2 de juliol, però s’està tractant de tancar una data que sigui més propera a finals de juny sense arribar a entrar al juliol. El període entre el 24 de juny i el 2 de juliol és el que es considera òptim però es preferiria, perquè hi assisteixi més gent, que el dia elegit fos de l’última setmana d’aquest mes. La decisió final s’ha de prendre en els propers dies.

tracking