Panorama electoral

Terceravia es presentarà a les eleccions comunals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Terceravia es presentarà a les pròximes eleccions comunals del mes de desembre. Així ho assegura el líder de la encara plataforma política, Josep Pintat, que ja treballa amb els consellers generals de la formació i amb els comitès parroquials per definir els estatuts i esdevenir un partit. “Dijous al vespre vam celebrar una reunió per començar a definir el nostre projecte, i sí que ens hi volem presentar”, comenta. “De fet, ens hem anat reunint de manera regular però és ara quan estem definint els estatuts de terceravia amb els comitès parroquials per afrontar el repte de participar en les pròximes eleccions comunals”, afegeix. Durant les pròximes setmanes, per tant, la plataforma es constituirà en partit polític “i la voluntat és concór-rer-hi en el nombre màxim de

parròquies”, afirma el polític lauredià. Encara és massa d’hora per saber exactament quantes candidatures podran presentar més enllà de la de Sant Julià de Lòria, territori natural de la formació i que va ser l’única on va aconseguir un suport molt important en forma de vots a les passades eleccions generals, per això, Pintat es mostra prudent a l’hora d’avançar quantes en podran presentar. “Estem valorant presentar-nos a totes les parròquies però ja veurem si ho podem fer.” En aquest sentit, tampoc pot garantir que siguin les mateixes candidatures que van presentar a les territorials perquè “és massa d’hora per valorar-ho. Ja veurem. Les coses tenen el seu procés i encara estem en una fase inicial però el que sí que dic és que estem treballant per afrontar el repte de presentar-nos a les eleccions comunals”, insisteix.

Els comitès parroquials de terceravia no s’han dissolt, assegura Pintat, que explica que des de les generals s’han reunit diverses vegades, primer per valorar els resultats i ara per “tractar els temes d’actualitat que més ens afecten a tots. És ara quan toca afrontar aquest nou repte i per això ens volem constituir com a partit”. A més, indica que a la reunió de dijous ja es va començar a parlar de les necessitats que té cada parròquia. “Són importants perquè cada comitè ens parli i ens expliqui els neguits que tenen els seus ciutadans”. Encara queden sis mesos per a les comunals i terceravia tampoc ha tancat el projecte de Sant Julià. Pintat avisa que “falta molt de temps” i no pot avançar si repetirà com a número u,el cap de la minoria, Joan Albert Farré. En tot cas es mostra molt segur de les possibilitats que tindrà la formació al poble, en part per la llarga tradició que representa. “El resultat de les darreres eleccions en el si de la territorial demostra que tenim la confiança de la gent. En tot cas terceravia sempre ha estat present i és el partit amb més història política del país i que ha estat al servei dels ciutadans. Amb propostes, solucions i donant la cara de forma nítida i no com altres formacions que han anat mutant i evolucionant”. Tot i així, nega que hi hagi “una batalla” pel control de la parròquia. “Al final, el que farem totes les formacions és sotmetre els programes i les propostes als electors perquè decideixin quina opció volen escollir. Això és la democràcia”, va sentenciar.

Una llista blanca per vèncer Unió Laurediana Cada vegada pren més força la possibilitat que una llista blanca es presenti per competir contra UL, o almenys cada dia més polítics n’han sentit a parlar, malgrat que cap d’ells reconegui haver fet cap contacte encara. Una d’elles és la consellera de turisme de la parròquia, Meritxell Teruel, que afirma que Demòcrates encara no ha definit l’estratègia de cara a les eleccions. “Suposo que en breu començarem a pensar què fem a Sant Julià, perquè abans la direcció del partit estava centrada en la formació de Govern. Entenc que ara que ja està format en començarem a parlar”, afirma. Teruel reconeix que els resultats que va treure la seva formació a les territorials “no és l’escenari que ens havíem imaginat” i per això no vol tancar cap porta. “Tots sabem que UL és el cavall guanyador però ja ho veurem. Confiem en nosaltres i a més, en l’últim moment sempre poden passar diverses coses”, comenta. També la coneix el conseller de la minoria d’UL, Rossend Duró, qei “no descarta que sigui veritat” i els convida a reunir-se amb ells. “Són un grup de persones que estan nervioses per la situació que travessa Sant Julià, com nosaltres, i segur que voldrem parlar amb qualsevol persona o plataforma que estigui disposada a dialogar”, indica. Des d’UL rebutgen el cartell de guanyadors i asseguren que “encara queden molts dies per a les eleccions”. Pintat també la coneix, però no creu que sigui un tots contra UL ni tampoc una estratègia sorgida directament de les negociacions per confeccionar l’executiu tripartit. “Entenc que són plataformes i no tinc res a dir si volen anar tots junts, ara bé, no voldria suposar que part d’aquest Govern sí que ha encarat les negociacions motivat per les pròximes comunals.”

Terceravia es presentarà a les eleccions comunals

tracking