El TSJ de Catalunya confirma els anys de presó per als pares de Nadia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalu-nya (TSJC) ha confirmat la sentència de l'Audiència de Lleida que va condemnar a cinc anys de presó i a pagar una multa de 3.000 euros el pare de la menor Nadia, Fernando Blanco, per un delicte d’estafa continuada i agreujada per utilitzar la malaltia de la seva filla, afectada de tricotiodistròfia, com a engany per aconseguir diners de tercers en concepte de donacions, i a la mare, Marga Garau, a tres anys i sis mesos i a pagar una multa de 2.400 euros. La sentència del TSJC anul·la la part civil i penal, i demana a l’Audiència de Lleida que torni a redactar la sentència amb una individualització dels perjudicats, als quals s’ha d’indemnitzar, i concreti les quantitats.

Etiquetes:

La sentència de l'Audiència de Lleida, que va ser recorreguda pel pare i la mare, va considerar acreditat que tots dos es van enriquir en 402.232,65 euros i els va condemnar a fer front a una indemnització a cadascuna de les persones perjudicades per l’engany dels progenitors com a responsables civils. Part dels diners van passar per Andorra.

La sentència de l’Audiència de Lleida va considerar provat que la nena pateix tricotiodistròfia, malaltia genètica de les catalogades com a rares que provoca alteracions cutànies, oftalmològiques i trastorn del desenvolupament i del llenguatge en un context d'intel·ligència límit, encara que sense risc vital imminent.

La sentència assenyalava que, aprofitant la malaltia de la menor, els pares “van ordir un pla per obtenir un lucre patrimonial il·lícit”, constituint l’Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistrofia i Malalties Rares de les Balears, amb Fernando Blanco com a president i Marga Garau com a tresorera.

Bona part dels diners que van recollir els pares de Nadia van ser donacions de veïns de la Seu d’Urgell i comarca.

tracking