Govern

La CEA fa una crida per “contenir” la despesa pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La despesa pública pressupostada per a aquest exercici s’eleva a 1.758 milions d’euros, magnitud que experimenta un augment del 18,5% respecte a l’any passat i que la patronal crida a reduir. El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, apunta en declaracions al Diari que “tots els estaments públics haurien de fer una reflexió a fi d’evitar aquests increments tan importants de la despesa pública”. En aquest sentit, el representant dels empresaris afirma que “és obligació ineludible de l’administració contenir la despesa corrent”.

Una contenció que, segons esgrimeixen des de la CEA, “passa en molts dels casos per l’optimització dels recursos existents”. No obstant això, Cadena advoca perquè, alhora que s’impedeix un increment de la despesa pública, s’impulsi la inversió des de l’administració. El president de la Confederació Empresarial va més enllà i argumenta que s’hauria d’intentar fer créixer aquesta inversió pública. “S’ha de mantenir i si és possible incrementar la inversió pública, que ha de servir com a motor d’activació de l’economia”, justifica. En aquesta línia, a la patronal es considera que “els recursos s’han d’incrementar per la via d’ajudar les empreses a créixer”. Un fet que, segons addueix Gerard Cadena, “repercutirà en un augment del PIB i per tant dels ingressos que recaptarà l’administració sense augmentar la pressió fiscal”.

Per la seva part, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, es pregunta “com es pot doblar la despesa pública en dos anys quan hi ha congelació salarial els dar­rers deu anys i sis de trienni”.

tracking