Societat

L'acampada contra el preu del lloguer serà el 20 de juny a la plaça del Poble

L'acampada contra el preu del lloguer serà el 20 de juny a la plaça del PobleArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protestar contra l’encariment del preu del lloguer. Amb aquest objectiu, Podem Andorra, juntament amb la Unió Sindical d’Andorra i el Sindicat Andorrà de Treballadors, han convocat una acampada el 20 del juny a partir de les 13 hores a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. La protesta, ha informat el president de Podem, Joan Seguí, “serà de 24 hores”. És a dir, “la donarem per acabada el dia 21 a les 13 hores”. D’aquesta manera, l’acampada tindrà el mateix format que la de l’any passat, que va aconseguir aplegar una cinquantena de persones repartides en diferents sacs i tendes de campanya.

En aquest sentit, des de l’organització s’espera poder repetir la mateixa xifra d’assistents perquè “és una qüestió que afecta molt la societat andorrana”. Així mateix, Seguí apunta que, igual que a la protesta del 2018, al llarg de la jornada, que tindrà el seu epicentre en la glorieta de la plaça de la capital, es duran a terme diverses activitats com, per exemple, debats i la lectura d’un manifest reivindicatiu. El president de Podem assenyala que també es recolliran signatures de les iniciatives legislatives populars (ILP) dels sindicats per demanar una llei de responsabilitat política i el canvi de la Llei electoral.

Joan Seguí posa en relleu que “la motivació” per impulsar la protesta és que “fa un any de la primera acampada i estem igual o pitjor”. “L’habitatge costa de 800 a 1.000 euros i és una barbaritat”, lamenta el líder de Podem, i demana “una mica més de petit intervencionisme” al Govern. Segons Seguí, l’acampada compta amb el suport del PS i de la seva joventut, així com de l’associació Hippies d’Andorra. Una associació que organitzarà una concentració el 12 de juny a les 20 hores a la plaça del Poble pel Dia mundial contra el treball infantil.

tracking