Govern

El Govern convoca edictes per contractar 33 funcionaris

Setze de les incorporacions aniran a diferents àrees d’Estadística, mentre que una dotzena treballaran en departaments d’Afers Social

El Govern convoca edictes per contractar 33 funcionaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra recull la convocatòria de trenta-tres edictes diferents per a nous funcionaris. La part fonamental es concentra en el departament d’Estadística, amb una setzena d’incorporacions, mentre que a Afers Socials n’hi ha dotze. Les altres cinc places corresponen a un operador telefònic per a bombers, un interí per al pla contra la drogodependència, un tècnic en medi ambient i dos administratius per a Tributs. Els edictes venen ja firmats per la liberal Judith Pallarés com a responsable de Funció Pública i Reforma de l’Administració.

Bona part dels edictes corresponen a llocs de treball que ja estan coberts i, en principi, hi hauria la voluntat de regularitzar situacions laborals preexistents. Algunes des de fa anys, segons van indicar fonts properes a l’administració. El cas del departament d’Estadística és paradigmàtic perquè totes les convocatòries fan referència a llocs de treball ocupats. De la quarantena d’empleats del departament n’hi havia una quinzena que estaven sent pagats sobre la base d’aportacions des d’altres ministeris i en situació d’interinitat. Amb els edictes es regularitzarà la situació. En aquest departament les contractacions s’estenen a gairebé totes les àrees, a excepció de la dels enquestadors de carrer. En aquest cas s’opta per l’externalització, ja que és un tipus de feina on hi ha unes variacions de volum de feina notables. Entre les contractacions a Afers Socials destaquen els deu tècnics en atenció social als quals cal afegir un psicòleg i un tècnic en acolliment infantil.

El nomenament de la sindicalista Lara Vilamala com a secretària d’Estat de Funció Pública ha creat malestar en certs cercles demòcrates, segons van indicar diferents fonts del partit. Bona part dels demòcrates no obliden que Vilamala va ser un dels sindicalistes més crítics amb el Govern i des del seu lloc al sindicat de la policia va fer atacs duríssims contra l’executiu de DA. Vilamala, el març del 2018, coincidint en les mobilitzacions contra Govern va assegurar que des de l’executiu “van amenaçar i coaccionar molts treballadors que volien fer vaga la setmana passada”, i va afegir que “ha passat, ho sabem i és molt greu, per això encara hem de veure com es pot actuar. Si nosaltres demandem els caps que ho van fer o si ha de ser directament la persona afectada, veurem”. Des del Govern es va considerar a l’època una injúria el fet d’assegurar que s’havia coaccionat treballadors públics. El fet que Vilamala ara passi a ser secretària d’Estat d’un Govern amb majoria demòcrata no ha caigut gaire bé en general dins de DA i molt malament en alguns casos concrets. El fet que la secretària d’Estat depengui de la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, liberal, no és una justificació suficient perquè, segons aquestes fonts, els demòcrates acceptin una ofensa tan clara.

tracking