L'empresariat del Pas ja pot demanar al Govern els ajuts pel tall de l'RN-22

Hi ha 15 dies hàbils per presentar la documentació a Tràmits del Govern

L'empresariat del Pas ja pot demanar al Govern els ajuts pel tall de l'RN-22Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els empresaris del Pas de la Casa afectats pel tancament de l’RN-22, l’accés per carretera des de França, poden des d’avui començar a sol·licitar els ajuts per pal·liar els efectes econòmics derivats del tall de la carretera per part de les autoritats franceses. Tenen 15 dies hàbils per atansar-se al servei de Tràmits del Govern per sol·licitar a l’executiu una subvenció de la part de cotització de la CASS (corresponent al període de tancament de la carretera) que assumeix el patró (15,5%) dels treballadors que exerceixen la seva activitat als comerços del Pas de la Casa, així com aquells que estiguin vinculats a empreses de prestació de servei del sector turístic. El Govern assumirà la cotització corresponent al període de tancament de la carretera. Els sol·licitants hauran d’ajuntar a la demanda el full de cotització social de l’empresa corresponent al mes de maig.

Al respecte, el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va fer públic ahir un decret adoptat dimarts per l’executiu on s’informa que els dies afectats pel tall de la carretera són els compresos en el període del 28 d’abril al 15 de maig del 2019, ambdós inclosos. És a dir, 18. I que transcorreguts els 15 dies hàbils per presentar la demanda de subvenció no s’acceptaran més sol·licituds d’ajudes derivades del decret de mesures urgents per ajudar a pal·liar els efectes econòmics provocats pel tall de la carretera.

Al BOPA també es van publicar ahir quines són les mesures adoptades per l’executiu. Les persones físiques o jurídiques que exerceixin el comerç i tinguin la seva adreça d’activitat al Pas de la Casa, i que tinguin com a activitat principal el lliurament de béns o la prestació de serveis relacionats amb l’activitat turística, poden demanar una subvenció del 100% de la cotització a la CASS dels seus treballadors corresponent a la part empresarial, relativa als 18 dies de tancament. Els titulars de comerços que exerceixin una activitat per compte propi també poden demanar una subvenció del 70,45% de la seva cotització a la CASS. També poden demanar l’ajornament o el pagament fraccionat de l’IGI.

tracking